Svetla reflektora su usmerena ka 2025. godini, koja već obećava da će doneti niz uzbudljivih i filmskih ostvarenja.  Od nastavaka do novih blockbustera, bioskopske sale će biti prepune raznovrsnih priča koje će oduševiti publiku širom sveta.

Predstavljamo vam neke od najambicioznijih projekata koji će obeležiti filmsku industriju u narednoj godini.

Najiščekivaniji filmovi 2025. godine

28 Years Later

Nastavak kultne franšize pod palicom legendarnog reditelja Dannyja Boylea. Cillian Murphy se vraća svojoj legendarnoj ulozi, a pridružuju mu se i nove zvezde poput Aarona Taylor-Johnsona i Jodie Comer. Radnja filma nas vodi gotovo tri decenije u budućnost, gde ćemo otkriti kako izgleda svet koji se oporavio od razornog virusa. Očekujte napetu atmosferu, intenzivne scene akcije i emotivnu priču o preživljavanju u svetu koji nikada neće biti isti.

Michael

Život kralja popa dobija svoj filmski oblik u biografskoj drami. Reditelj Antoine Fuqua donosi nam intimni pogled na život i karijeru Michaela Jacksona, s fokusom na njegove najslavnije trenutke, ali i lične izazove. U glavnoj ulozi debituje Jacksonov nećak, Jaafar Jackson, koji će svojim talentom i neverovatnom sličnošću dočarati harizmu legendarnog pevača. Uz zvezdanu postavu koja uključuje Colmana Dominga i Niu Long, ovaj film obećava da će biti muzički spektakl koji će pružiti novi uvid u život jedne od najvećih muzičkih ikona svih vremena.

Now You See Me 3

Magija i iluzija ponovo dolaze na veliko platno u trećem nastavku popularnog serijala. Omiljeni likovi se vraćaju, predvođeni Jesseom Eisenbergom i Markom Ruffalom, spremni da izvedu svoj najspektakularniji trik do sada. Reditelj Ruben Fleischer ističe da će ovaj film podići lestvicu još više, sa zapanjujućim iluzijama i neočekivanim obrtima. Priča će nas voditi kroz nove avanture “Četiri jahača”, dok se suočavaju sa svojim najvećim izazovom do sada.

Avatar: Fire and Ash

James Cameron nas ponovo vodi u čarobni svet Pandore u novom nastavku Avatar sage. Film će proširiti granice vizuelnih efekata i 3D tehnologije, pružajući publici još impresivnije i imerzivnije iskustvo. Iako su detalji zapleta još uvek tajna, možemo očekivati da će film nastaviti priču o Na’vi narodu i njihovoj borbi za očuvanje svog doma. Sa Cameronovom vizijom i neograničenom maštom, ovaj film će nesumnjivo biti jedan od najspektakularnijih filmskih događaja godine, donoseći nam nove predele, likove i avanture koje će nas ostaviti bez daha.

Five Nights at Freddy’s 2

Horor franšiza bazirana na popularnoj video igri nastavlja da “teroriše” publiku u svom drugom filmskom izdanju. Five Nights at Freddy’s 2 prati novog noćnog čuvara, Jeremyja Fitzgeralda, koji se suočava sa jezivim robotskim maskotama u obnovljenoj Freddy Fazbear’s pizzeriji. Redateljka Emma Tammi je najavia da će ovaj nastavak biti još strašniji i napetiji od prvog dela. Pripremite se za noć punu skokova, vriskova i neočekivanih obrata koji će vas držati budnim dugo nakon što se svetla u bioskopu upale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonny (@jonnypixelstudios)

Zootopia 2

Nastavak animiranog hita vraća nas u šarmantni svet antropomorfnih životinja, gde se hrabra zečica Judy Hopps i lukavi lisac Nick Wilde suočavaju sa novim izazovima. Ovaj put, naši omiljeni detektivi se upuštaju u svoju najopkasniju i najzamršeniju istragu do sada. Sa očekivanim povratkom originalnih glasovnih glumaca i novim likovima koji će obogatiti već živopisni svet Zootropolisa, ovaj će biti zabavan za celu porodicu, istovremeno se baveći važnim temama na suptilan i promišljen način.

F1

Svet Formule 1 oživljava na velikom platnu u uzbudljivoj sportskoj drami. Brad Pitt glumi veterana vozača koji se vraća na stazu da bi podučavao mladog talenatovanog vozača, u interpretaciji Damsona Idrisa. Reditelj Joseph Kosinski, poznat po svom radu na Top Gun: Maverick, donosi nam adrenalinom nabijenu priču o ambiciji, rivalstvu i strasti prema brzini. Sa neverovatnim scenama trka snimljenim tokom pravih F1 događaja i iza kulisa pogled na ovaj glamurozni sport, ovo će biti izuzetno bioskopsko iskustvo za ljubitelje automobilizma i drame podjednako.

Ballerina

John Wick univerzum sa Anom de Armas u glavnoj ulozi kao balerinom-ubicom koja traži osvetu. Smeštena između događaja trećeg i četvrtog dela John Wick sage, priča prati Rooney u njenoj misiji da pronađe one koji su odgovorni za ubistvo njene porodice. Reditelj Len Wiseman obećava akciju velikog adrenalina sa elegancijom i preciznošću baletskog performansa. Sa pojavljivanjima Keanua Reevesa i Iana McShanea, Ballerina će proširiti mitologiju ove popularne franšize, dodajući nove slojeve intrige i akcije koji će oduševiti obožavatelje serijala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poster Escape (@posterescape)

Pročitajte i ovo: Trijumf filma Pedra Almodóvara,”The Room Next Door”: Kompletna lista pobednika na Venecijanskom festivalu

Naslovna fotografija: instagram.com/ana_d_armas

Nikola Gudelj

Comments