Nakon dugih i vrućih letnjih dana, u kojima smo nosili laganu šminku i izbegavali pudere, konačno možemo da se vratimo većem broju proizvoda. Kako izabrati puder za jesen – proizvod koji će nam biti neophodan da postignemo sveži ten u tmurnim danima?

Kada su temperature visoke, puder često izbegavamo ili ga menjamo CC, BB kremama, kao i formulama koje podsećaju na serume. Međutim, sa dolaskom hladnijih dana, naš izbor pudera se posledično menja, baš kao i izgled naše kože, njena boja, tekstura i potrebe.

Dok krećete u potragu za puderom na koji možete da oslonite iz dana u dan, mi vam donosimo nekoliko saveta koji će vam umnogome olakšati šoping, a kasnije i šminkanje.

Kako izabrati puder za jesen: Ključni saveti

Obratite pažnju na promenu potreba vaše kože

Za mnoge, koža u hladnijim mesecima postaje suva i sklonija pucanju i ljuštenju, što znači da treba da tražite kremaste pudere koje nude više hidratacije nego tipično lagane letnje formule. Međutim, ako vaša koža ima tendenciju da proizvodi više ulja kako temperatura pada, to bi mogao biti znak da je dehidrirana i da to prekomerno kompenzuje povećanom proizvodnjom ulja.

Ako je to slučaj, prvo popravite ravnotežu negom kože. Hidratantna krema koja je bogata ceramidima ispod pudera može pomoći u ponovnom balansu i obnavljanju kožne barijere za zdraviji izgled tena. Kada se vaša krema upije, dopunite je sa lagano matirajućim puderom koji može da apsorbuje i izbalansira višak proizvodnje ulja, a da ne isušuje vaš ten.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sienna C (@siennacochrane)

Razmislite o promeni nijanse

Možda ćete otkriti da ste dobili malo boje na licu tokom leta, što može da izazove žute tonove na koži. Da biste izbegli da vaš uobičajeni puder izgleda previše tamno i blatnjavo, izaberite svetliju nijansu koja će upotpuniti ovu promenu. S druge strane, ako ste bili izbirljivi u vezi sa nanošenjem kreme za sunčanje, moguće je da su vam vrat i dekolte dublja nijansa od lica – testirajte nijansu podloge na prirodnom svetlu u odnosu na obe oblasti da biste bili sigurni da je pokrivenost ujednačena.

Povećajte sjaj kože

Nemojte pretpostavljati da samo zato što je svetlost izbledela i postala tmurnija, vaša koža treba da sledi njen primer; jesen ne mora biti jednaka mat puderima. Tokom hladnijih meseci, naša koža gubi mnogo svog sjaja. Uravnotežite to pomoću pudera sedefastog kvaliteta, koji će ulepšati kožu blistavošću kada je spoljašnja svetlost tamnija.

Možete zadržati svoj uobičajeni puder, ali dodajte malo sjaja da nadoknadite izgubljeni sat svetlosti. Krema za sjaj je idealna za dodavanje suptilne blistavosti koži ispod pudera, ili za vidljiviji sjaj, koristite formule u prahu ili stiku. Zato potražite pudere sa ugrađenim pigmentima koji reflektuju svetlost, koji dodaju višedimenzionalni izgled koji raspršuje svetlost i zamagljuje nesavršenosti. U suštini, deluju kao filter za vaše lice. Alternativno, nanesite hajlajter na bazi kreme na visoke tačke lica, kao što su vrhovi jagodica i duž kosti obrva.

Napravite glatku bazu

Prajmeri ​​zaista dolaze u fokus na jesen, jer se bave problemima koje puder može pojačati, kao što su crvenilo, suve fleke i proširene pore. Ako vaša koža postane suva u ovo doba godine, odlučite se za formulu koja je podjednako hranljiva koliko i zaglađuje. Dobar prajmer će takođe delovati kao magnet za vaš puder, pomažući mu da duže ostane na mestu – što je ključno kada hladan vazduh preti da izvuče vlagu iz vaše kože i baznih proizvoda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sienna C (@siennacochrane)

Odbacite puder u potpunosti

Ako vam se ne sviđa ideja da se odlučite za teži, kremastiji puder sada kada je leto prošlo, pokušajte umesto toga sa visoko pigmentiranim korektorom preko dobro pripremljene kože. Pošto temperature počinju da padaju u jesen, više ne morate da brinete da će vam se šminka istopiti. Da biste postigli laganu, ali čvrstu pokrivenost, nanesite korektor na područja kojima je najpotrebniji – obično ispod očiju, oko nosa i usta, i na bilo kakve mrlje. Izblendajte ga četkom da bi se prirodna koža videla, a zatim je setujte providnim puderom za fiksiranje.

Pročitajte i ovo: Iskoračite iz zone komfora i isprobajte neočekivane makeup nijanse nove sezone

Naslovna fotografija : instagram.com/siennacochrane

Božica Luković

Comments