Autfiti sa mokasinama za jesen su obavezno u našoj rotaciji dnevnih kombinacija za posao. Mokasine su obuća koja je uvek korisna u cipelarniku – jednostavno ih morate imati u nekoj verziji.

Od chunky modela sa izraženim đonem, preko modela inspirisanih muškom modom, pa sve do mokasina neočekivanih oblika, jasno je da je ova vrsta cipela jedan od vanvremenskih trendova. Popularnost određenih modela mokasina se samo menja iz sezone u sezonu, kao i načini na koje se nose.

Za jesen 2024, mokasine i dalje nosimo sa vidno istaknutim (belim) čarapama, ali je primetno da više ne zahtevaju elegantnu odeću, već postaju smeli kontrast sportskim komadima. Ukoliko ih imate u svojoj kolekciji ili tek nameravate da ih kupite, sigurno će vam dobro doći ideje kako da ih stilizujete.

Mi smo pregledali Instagram feed, a ovih 10 autfita sa mokasinama nam je odmah privuklo pažnju – i planiramo da ih rekreiramo.

Autfiti sa mokasinama za jesen: 10 ideja

Mini-suknja + pleteni prsluk

Ležerna i cool kombinacija koja vam daje mogućnost da se igrate. Ispod pletenog prsluka, koji je sezonski hit, možete nositi majicu kratkih ili dugih rukava ili košulju, a možete se igrati i bojom čarapa koje nosite uz mokasine.

m1 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/rebekkahassing

Pantalone + blejzer i rolka u istom tonu

Ovo je laka formula za elegantnu poslovnu kombinaciju, idealna za dane kada ne znate šta da obučete. Iskombunujte vaše poslovne pantalone uz rolku i blejzer u istoj ili sličnoj boji.

m10 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/alvasperle

Mini-suknja + košulja ispod džempera

Obožavamo preppy estetiku ove jeseni, a ovaj autfit je savršeno oličava. Suknje sa faltama su jedan od osnovnih odevnih komada za postizanje preppy izgleda, kao i slojevitost – uz naravno mokasine.

m2 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/narrinanatasha

Dupli teksas

Dupli teksas je vanvremenski modni trend, a dolazi u nekoliko varijacija. Kako bi denim kombinacija od glave do pete izgledala više elegantno, stilizujte je mokasinama.

m9 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/iamcharlotteolivia

Mini-suknja + prsluk + blejzer

Još uvek možete da nosite prsluk koji ste kupili ovog leta – neka postane deo vaših jesenjih autfita tako što ćete obući blejzer preko i stilizovati ga mini-suknjom i mokasinama.

m3 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/gigi_schmiitz

Midi-suknja + polo majica

Autfit sa retro šmekom, takođe prikladan za posao. Polo majice su trend sezone, a uz midi-suknje izgledaju stylish, jer su u pitanju dva kontrastna odevna komada.

m6 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/ohhmurr

Farmerke + tube top + blejzer

Jednostavna kombinacija koju možete da nosite i u večernjim prilikama. Tube top je uvek koristan u ormaru, jer dodaje nonšalantni seksepil ležernim autfitima.

m4 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/gigi_schmiitz

Bermude + trench mantil

U danima jeseni kada nije ni previše vruće ni previše hladno, isprobajte ovu urbanu kombunaciju sa odevnim komadom koji je bio “heroj” leta: bermudama. Za jesenji vibe bermuda, obucite ih sa mantilom ili kožnom jaknom.

m5 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/donnaromina

Kožne pantalone + blejzer

Spoj pantalona, blejzera i mokasina ima toliko varijacija, a ključ je kombinovati različite materijale. Isplati se uložiti u kožne pantalone jer donose dozu seksepila i bunta u autfite – a zanimljiv nam je i stilski trik nošenja pletiva preko ramena.

m7 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/la_nadia

Pop of red

Najzad, jedan detalj koji može da “podigne” bilo koji autfit sa mokasinama: crvene čarape. Bile su hit prošle jeseni, ali ih i dalje koristimo da razbijemo monotoniju i izrazimo svoj stil!

m8 10 stylish načina na koje nosimo mokasine ove jeseni

instagram.com/josefineweyns

Pročitajte i ovo: Street style lekcije od najbolje obučenih žena na Nedelji mode u Njujorku

Naslovna fotografija: instagram.com/narrinanatasha

Božica Luković

Comments