Sa jesenjom ravnodnevnicom 22. septembra počinje sezona Vage i traje do 22. oktobra, obeležavajući, za mnoge, najlepše doba godine. Pošto ovim znakom vlada Venera, horoskop za sezonu Vage donosi pojačanu želju za ravnotežom u ljubavi, a pogodan je period i za druženje, posredovanje, pregovaranje, traženje pravičnosti i povećanje sposobnosti zarađivanja.

Vaga je povezana sa sedmom kućom partnerstva i svi ćemo biti skloniji da se povežemo sa dragim prijateljima, voljenim osobama i ljudima koji su nam važni, da razmišljamo o svojim vezama i nastojimo da postignemo veći uspeh u zajedničkom radu i ciljevima. Takođe, kao kardinalni znak, Vaga ima urođenu sklonost da preuzme inicijativu i ima tendenciju da bude vizionarski mislilac, tako da u ovom periodu u našim jedrima ima više vetra da krenemo u za svojim snovima.

Astrološki događaji za vreme sezone Vage

Horoskop za sezonu Vage obuhvata bitne transformativne astrološke događaje, kao što je poslednja godišnja ekslipa – pomračenje Sunca i mladog Meseca, 2. oktobra u znaku Vage. Ovaj kosmički uticaj mnogima donosi velike promene i mogli biste da osećate kako se vreme ubrzava i zahtevi pojavačavju. Uticaj Marsa mogao bi doneti raspirivanje temperamenta i odlučnije akcije.

Tu je i uticaj Jupitera, planete sreće i ekspanzije, koja kreće retrogradnim hodom u znaku Vage, 9. oktobra, podstičući nas da se okrenemo ka sebi i razmislimo o tome kako smo prikupljali i delili informacije, učili i komunicirali sa svojim društvenim krugom, porodicom, kolegama, komšijama. 13. oktobra Sunce pravi harmoničan trigon sa retrogradnim Jupiterom, što bi moglo pojačati napore da bolje razumemo uticaj planete bogatstva i visokog obrazovanja na naše živote.

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena (@milenabessonova)

Horoskop za sezonu Vage

Ovan

Horoskop za sezonu Vage Ovnovima predviđa više jasnoće u bliskim vezama, zahvaljujući samopouzdanju koje Sunce unosi u vaš sektor partnerstva. Ako imate neki zajednički cilj sa poslovnim partnerom, kolegom ili voljenom osobom, ovo je vreme da uhvatite zalet i lansirate se ka uspehu. U vreme pomračenja Sunca 2. oktobra, razmislite o temama koje su bile aktuelne tokom prolećnog pomračenja punog Meseca (25. marta), jer vam to može ponuditi perspektivu o važnim promenama koje utiču na vaš doživljaj sebe i vaše odnose.

Bik

Sunce se kreće kroz vašu zonu zdravlja i svakodnevne rutine i vi se osećate sigurnije u unosu promena u svoju svakodnevicu, koje podstiču vašu usredsređenost i unutrašnju smirenost. Bićete spremniji da postavite granice i kažete “ne” obavezama i zadacima koji nisu u skladu sa vašim ciljevima ili da eksperimentišete sa fitnes aktivnostima koje vas zanimaju. Osećaj harmonije vas ispunjava tokom sezone Vage, sa kojom delite vladajuću planetu Veneru.

Blizanci

Sunce se kreće kroz vaš sektor romantike i samoizražavanja i horoskop za sezonu Vage donosi osećaj poletnosti, kreativnosti i zabave sa prijateljima i voljenom osobom. Bićete inspirisani da govorite iz srca više nego obično, a možda i da se ponovo povežete sa zabavnim iskustvima u kojima ste uživali u detinjstvu. Sa srećnim Jupiterom koji retrogradni hod započinje u vašem znaku, bilo bi dobro da promislite o tome kako se povezujete sa drugima i preispitate svoju životnu filozofiju.

Rak

Tokom sezone Vage aktivirana je vaša domaća zona, što bi moglo da dovede do porasta samopouzdanja u vezi sa teškim emocionalnim razgovorima sa voljenom osobom ili uranjanjem u izazovan timski rad sa članovima porodice. U svakom slučaju, možete izraziti svoje ideje, osmisliti put ka velikim poduhvatima i pokrenuti igru, zajedno sa najbližima. Pomračenje Sunca može doneti pojačane emocije, a možda i iznenađujuće promene u vašem porodičnom životu, koje na kraju mogu biti zaista korisne.

Lav

Sunce osvetljava vaš sektor komunikacije tokom sezone Vage, čineći vaš društveni život istaknutim. Možete se družiti i baviti zajedničkim razmišljanjem i projektima sa kolegama i možete otkriti da žudite da naučite više i steknete veštine koje su van vaše profesionalne orijentacije, dok vaša mentalna energija raste. Sa Jupiterom koji kreće retrogradno kroz vaš sektor umrežavanja, razmislite o tome kako da najbolje iskoristite svoje veze i poznanstva da biste se kretali ka dugoročnim ciljevima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milena (@milenabessonova)


Devica

Vaša sezona je upravo završena i Sunce se pomera u vašu zonu prihoda, stavljajući sav fokus na nastojanje da zaradite novac, samopoštovanje i odnos prema materijalnim stvarima. Doživećete nalet samopouzdanja u ovoj oblasti, koji podržava vaša materijalna stremljenja u stvaranju stabilnih osnova za život. Takođe, možete ojačati svoju svest o tome kako je vaše samovrednovanje povezano sa novčanim tokovima. Mogli biste imati poziv za buđenje u ovoj oblasti, pod uticajem pomračenja Sunca i mladog Meseca, 2. oktobra u ovom sektoru.

Vaga

Horoskop za sezonu Vage je sav o vama – u centru ste pažnje i doživljavate zasluženi porast samopouzdanja i vitalnosti. Lakše je krenuti u borbu za svoje najambicioznije ciljeve i strastvene projekte u vreme kada ste potpuno na svom trenu. Kada se srećni Jupiter u svom retrogradnom hodu sretne sa Suncem 13. oktobra, dobićete zeleno svetlo da se zaista prilagodite svojim intuitivnim impulsima i potrebama, posebno kada se radi o tome da u svoj život unesete više avantura, istraživanja i učenja.

Škorpija

Dok se Sunce kreće kroz vaš sektor duhovnosti, doživljavaćete miran i tih period, u kome se možete baviti introspekcijom i iskustvima koja vam donose obnavljane energije i vitalnosti. Dajte prioritet brizi o sebi na svim nivoima, dok se pripremate da zablistate u sledećoj, svojoj sezoni. Od 13. oktobra do 2. novembra glasnik Merkur je u vašem znaku, podržavajući vašu sposobnost da podelite svoje najbolje ideje, pa možete početi da blistate, bez oklevanja.

Strelac

Biće dobro da uskočite u grupne aktivnosti, timske napore i projekte i projekte zajednice, koji će vas pokrenuti i zapaliti, zahvaljuću Suncu koje se samouvereno kreće kroz vaš sektor umrežavanja i dugoročnih ciljeva. Sezona Vage vas povezuje sa postojećim prijateljima i kolegama dok vas istovremeno podstiče da stičete i gradite nove veze i odnose. Istovremeno, možete suštinski ostvariti svoju težnju da budete deo nečeg većeg od sebe, što donosi pozitivne promene na dubljem i višem nivou. Vaši bliski odnosi će takođe napredovati, pod uticajem retrogradnog Jupitera u vašoj zoni partnerstva.

Jarac

Sunce se kreće kroz vašu zonu karijere toko sezone Vage, podržavajući vaše napore da ostavite utisak, preuzmete više odgovornosti ili osnažite svoj autoritet. Stretegije ka višim ciljevima će biti u fokusu, a što ste otvoreniji u profesionalnoj sferi života, do će biti bolje za vas. Kada se Sunce usaglasi sa Jupiterom sredinom oktobra u zoni vaše rutine i svakodnevice, možete započeti potpuno novo, uspešno poglavlje života.

Vodolija

Horoskop za sezonu Vage upozorava vas da se Sunce kreće kroz vašu zonu učenja i pojačava vaš nemir i želju da izađete iz zone udobnosti i krenete u eskpanzivan lični rast. Pronalaženje načina da proširite svoj um i svoje vidike podstiče vaše samoostvarivanje. Razmislite o pronalaženju mentora ili pohađanju kurseva za usavršavanje veština. Istraživanje različitih perspektiva i filozofija takođe može biti uzbudljivo. Srećni Jupiter koji se kreće retrogradno kroz vašu zonu romantike i samoizražavanja podstiče praćenje kreativnih vizija.

Ribe

Sa Suncem u vašem emocionalnom području i sektoru zajedničkih resursa, vaša pažnja se okreće negovanju najbližih veza i odnosa. Intimnost je važnija nego ikada, pa biste mogli da budete ohrabreni da podelite svoje želje i stremljenja sa voljenom osobom ili da se otvorite tokom dubokih razgovora. Takođe možete biti motivisani da uložite napor u zajedničke finansijske ciljeve. Zahvaljujući Jupiteru u vašoj matičnoj zoni, mogli biste se osećati optimističnije i povezanije sa članovima porodice i biti spremni da napravite hrabre i pozitivne promene u svom porodičnom životu.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: instagram.com/milenabessonova

Brankica Milošević

 

Comments