Žene su poslednjih godina počele sve veću pažnju da pridaju obrvama, a vrlo je bitno kako one izgledaju, jer mogu da vas ulepšaju, ali isto tako mogu i da naruše lepotu vašeg lica. Guste i prirodne obrve su ponovo u trendu, a ako želite da postignete taj look, donosimo vam 5 saveta koji će vam pomoći.

Bilo da se odlučite za microblading ili laminaciju, ali i za malo dugotrajniji proces kao što je nanošenje seruma za rast i gustinu, vaše obrve će izgledati savršeno.

Guste i prirodne obrve: Ključni saveti

Microblading

Ako imate retke obrve ili neujednačeno rastu, najbolje je da uradite microblading. Procedura se preporučuje svim ženama koje žele da im obrve prirodno izgledaju. Ako odradite microblading nećete morati da šminkom popravljate nepravilnosti i da se brinete da li će se ista razmazati. Ono što je bitno jeste da tretman odradite u kozmetičkom salonu, jer samo kvalifikovani stručanjaci mogu da učine da obrve izgledaju prirodno.

Kako sami da oblikujete obrve

Ako niste stručni da sami oblikujete obrve, najbolje je da pincetom počupate samo višak dlaka. Zatim uzmite četkicu za obrve i očešljajte dlake nadole. Ravnim makazicama isecite samo one koje “štrče”. Nakon toga začešljajte dlake na gore, pa ponovo isecite na isti način. Na ovaj način obrve će izgledati urednije, a vi ćete moći da prolongirate odlazak u salon.

Luminacija

Ako imate neukrotive obrve i svaki dan koristite gel, onda je najbolje da uradite laminaciju. Tretman će vam pomoći da obuzdate dlačice koje rastu u različitim pravcima, a dobićete punije i savršeno oblikovane i podignute obrve. Efekat laminacije može da traje i do 2-3 meseca.

Farbanje obrva

Za najprirodniji izgled obrva dovoljno je samo da odete kod profesionalaca da vam ih oblikuju i ofarbaju. Bolja je opcija da farbanje radite u salonu jer tako možete da izbegnete greške, kao i alergijsku reakciju. Stručnjaci će najbolje odrediti koja boja se najbolje slaže sa vašim tenom i kosom, a ako želite da što duže traje bitno je da vodite računa. Pre nego što odete u salon nemojte da kvasite obrve nekih 12 sati, a nakon toga iz beauty rutine izbacite sredstva za umivanje na bazi ulja, kao i proizvode koji mogu da dovedu do bržeg ispiranja boje. Takođe, kada čistite lice nemojte da trljate u predelu obrva, jer to može da uzrokuje opadanje dlačica, što će dovesti do stanjivanja obrva, a potencijalno može da uzrokuje i prestanak rasta.

Kako da poboljšate rast dlaka

Redovnim nanošenjem seruma sa peptidima i drugim hranljivim sastojcima, kao što su vitamini i ulje, poboljšaćete i ojačaćete dlaku. Takođe, serumi mogu da vam pomogu da dlaka ponovo izraste, pa ćete vremenom vratiti prirodan oblik. Ricinusovo i arganovo ulje su se pokazali kao najbolji, jer su puni vitaminom E, kao i masnim kiselinama koje imaju hidrantna dejstva, a samim tim ojačavaju dlaku i sprečavaju lomljenje. Ricinusovo ulje sadrži ricinoleinsku kiselinu, koja pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi u folikulima dlake, a arganovo ulje je puno hranljivih sastojaka koji hidriraju, kao i antioksidantima koji pomažu u zaštiti dlake od lomljenja. Budite istrajni i videćete rezulatate.

Pročitajte i ovo: Šta je baby laminacija – tretman koji daje suptilniji izgled vašim obrvama

Naslovna fotografija: instagram.com/aureliepayenmakeup

Sanja Belinić

Comments