Burberry kolekcija za proleće/leto 2025. predstavljena je na Nedelji mode u Londonu. Četvrta kolekcija Daniela Leeja označila je značajnu promenu u tonu, donoseći odeću koja se može nositi, a i dalje zadržava zaštitni znak britanske elegancije. Takođe, revija je okupila brojne slavne ličnosti.

Evo šta smo sve videli.

Burberry proleće/leto 2025.

Održana u londonskom Nacionalnom teatru, revija se odvijala u skromnom, brutalističkom okruženju, u suprotnosti sa prethodnim ekstravagantnim prostorima. Prostor je odgovarao praktičnom fokusu kolekcije, jer se Lee udaljio od razigranih, hirovitih detalja.

U srcu kolekcije bila je reinterpretacija Burberry trench mantila. Klasični elementi mantila bili su inteligentno prenamenjeni u različitim odevnim predmetima, od haljina sa otvorenim leđima do crop jakni sa kragnom od perja.

Večernja odeća je takođe imala svoj trenutak, sa elegantnim haljinama ukrašenim šljokicama uparenim sa parkama od grube kože, koje su dodale oštru, utilitarnu ivicu crtu inače glamuroznom autfitu. Za muškarce, terenske jakne, polu-rajsferšlusi i pantalone u raznim kariranim dezenima ponudile su moderan zaokret u tradicionalnom britanskom stilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RUNWAY MEN (@runwaymenn)

Kolekcija je bila prefinjena, elegantna i okrenuta budućnosti. Kombinacija praktičnosti, nasleđa i suptilnog luksuza kolekcije naglasila je identitet brenda koji se razvija.

Takođe, revija je okupila slavne ličnosti. Manekenka Rosie Huntington-Whiteley nosila je haljinu od somota, u boji starog zlata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burberry (@burberry)

Glumac Barry Keoghan pojavio se u beloj odeći od glave do pete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burberry (@burberry)

Glumica Jodie Turner-Smith nosila je statement kožnu jaknu sa ruskom kragnom i nitnama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burberry (@burberry)

Manekenka i ćerka glumca Judea Lawa, Iris Law, uparila je dva komada sa kariranim dezenom – košulju i suknju.

Jourdan Dunn je slavni Burberry dezen nosila na marami koju je vezala oko kose, uparivši je sa jaknom od krzna i farmerkama niskog struka.

Kelly Rutherford izgledala je elegantno u strukiranoj košulji i vunenim pantalonama ravnog kroja.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljivije revije koje smo do sada videli na Nedelji mode u Londonu

Naslovna fotografija: instagram.com/3oudotcom

Božica Luković

Comments