Malo je frizura koje nikada ne izlaze iz mode – ali sa šiškama nema greške. Nose se na različite načine još od pedesetih, a i ove sezone su neverovatno popularne.

U zavisnosti od decenije bile su popularne ošišane na pola čela, asimetrično, ravno.. I ove sezone vratile su se na velika vrata, a mi vam predlažemo najbolje frizure sa šiškama koje će definitivno biti popularne narednih meseci.

Popularne frizure sa šiškama

Boho šiške

Suki Waterhouse, Sienna Miller i Daisy Edgar Jones vratile su u modu boho stil, a romantičan i opušten look zahteva i istu frizuru. Boho šiške možete da nosite na dva načina, ošišane ravno ili sa strane, ali je bitno da nemaju oštre ivice i da su isfenirane tako da lagano padaju.

Asimetične šiške

Sedamdeste su u modu donele šiške ošišane asimetrično. Frizuri je popularnost donela Brigitte Bardot, a danas je možemo videti na pevačici Sabrini Carpenter koja je poznata po svom retro stilu. Šiške ošišane asimetrično su super način da promenite frizuru, a da ne dirate dužinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scott King (@scottkinghair)

Ravne šiške

Dakota Johnson i Taylor Swift su u modu vratile i pune, ravne šiške, a definitivno ih nose na najbolji način. Dakota se odlučila za nežan i romantičan stil, dok je Taylor izabrala retro varijantu.

Mikro-šiške

Audrey Hepburn je među prvima nosila mikro šiške. Frizura je neobična i elegantna, ali ne može svako da je iznese. Glumica je mikro-šiške obično nosila sa podignutom kosom, ali odlično stoje i na puštenu. Ako želite da izgledate drugačije, onda se odlučite upravo za ovu pomalo retro frizuru.

Kovrdžave šiške

Nekada je bilo nezamislivo da žene nose kovrdžave šiške, a kako se afro stil vratio u modu na velika vrata, ljudi su skloniji eksperimentisanju. Kovrdžave šiške danas odlično izgledaju, a ako se odličite za ovaj stil, najbolje je da kosu ošišate na duži paž.

Drape šiške

Kada želite da napravite neku promenu, ali niste sigurni kako će vam stajati šiške, najbolje je da se ošišate kao Jennifer Lopez. Glumica i pevačica se odlučila za šiške koje uokviruju njeno lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Pročitajte i ovo: Ako ste rešili da nosite šiške, donosimo veliki vodič kroz najpopularnije varijante

Naslovna fotografija: instagram.com/marktownsend1

Sanja Belinić 

Comments