Nova Maybelline kampanja za korektor oduševila je javnost svojim nesvakidašnjim dokumentarnim pristupom.

Naomi Campbell, Gigi Hadid i RuPaul, tri globalno poznate ličnosti iz sveta mode i zabave, udružile su snage kako bi predstavile novi pristup brendiranju kultnog proizvoda za negu lica.

Ovaj inovativni marketinški potez ima za cilj da ponovo predstavi Maybelline legendarni korektor mlađoj generaciji potrošača.

Maybelline kampanja za korektor sa legendama mode

U dokumentarnom filmu, Campbell, Hadid i RuPaul pričaju o misterioznoj beauty ikoni koja je osvojila njihova srca. Kroz niz anegdota i ličnih iskustava, zvezde grade intrigu oko identiteta ove tajanstvene figure.

Gigi Hadid je opisuje kao “izuzetnu”, Naomi Campbell je naziva “kraljicom Njujorka”, dok RuPaul dodaje da “vlada gradom – oboje to činimo”.

Publika je tokom većeg dela spota ostavljena u neizvesnosti o kome se zapravo radi. Hadid tvrdi da je “uvek pokriva”, dok Campbell napominje da je “stalno viđa iza kulisa”. Ove izjave dodatno produbljuju misteriju, stvarajući očekivanje kod gledalaca.

Tek nakon 70 sekundi filma, otkriva se da je tajanstvena ikona zapravo Maybelline Instant Eraser Concealer. Ovaj neočekivani obrt pokazuje kreativnost kampanje, koja je vešto iskoristila rodne zamenice da prikrije činjenicu da zvezde govore o proizvodu, a ne o osobi.

Anegdote koje dele Campbell, Hadid i RuPaul savršeno opisuju karakteristike dugotrajnog korektora. RuPaulova tvrdnja da može izdržati “ceo dan ili celu noć” i Hadidina opaska da su “imale mnogo dugih noći, ali da se to nikada ne bi moglo primetiti” dobijaju novo značenje u kontekstu proizvoda za negu kože.

Ova kampanja predstavlja novi pristup brenda Maybelline u komunikaciji sa mlađom publikom koja preferira direktne reklame i možda nije upoznata sa “originalnim” proizvodima na tržištu. Cilj je da se tradicionalni brend predstavi na svež i intrigantan način, privlačeći pažnju generacije Z i mlađih milenijalaca.

Spot pod nazivom The Only Icons premijerno je prikazan tokom 76. godišnje dodele Emmy nagrada, a nastaviće da se emituje na digitalnim i društvenim medijima. Kampanja će biti dodatno pojačana kroz postere, murale i bilborde širom Njujorka, stvarajući sveobuhvatno iskustvo za ciljnu publiku.

Ova kampanja ne samo da ističe kvalitet Maybelline korektora, već i prikazuje moć influencer marketinga u kozmetičkoj industriji. Angažovanje tri svetski poznate ličnosti različitih generacija i stilova omogućava brendu da dosegne širok spektar potrošača, od tinejdžerki do zrelijih žena.

Ovakav pristup oglašavanju pokazuje evoluciju marketinških strategija u beauty industriji, gde se tradicionalno reklamiranje meša sa elementima popularne kulture i društvenih medija. Time se stvara sadržaj koji nije samo promotivan, već i zabavan i angažujući za publiku.

Pročitajte i ovo: Beauty izdanja sa dodele Emmy nagrada najavljuju promenu trendova

Naslovna fotografija: instagram.com/bellagigiupdates

Nikola Gudelj

Comments