Jesen je savršeno vreme za posetu Škotskoj, a luksuzni škotski hoteli čine ovu destinaciju još privlačnijom. Od veličanstvenih zamkova do modernih gradskih utočišta, Škotska donosi jedinstvene opcije za smeštaj koje će oduševiti svakog putnika.

Bez obzira na to da li želite da istražite živopisne gradove ili uživate u netaknutoj prirodi, ovi izuzetni škotski hoteli pružiće vam nezaboravan boravak tokom jesenjeg putovanja.

Škotski hoteli za jesenja putovanja – Top 7 preporuka

57 Nord

Kroz prozore od poda do plafona, Hill House i Skye House pružaju nenadmašne poglede na tri spojena jezera i svetski poznati zamak Eilean Donan. Enterijer je podjednako očaravajući – stilski skandinavski nameštaj kombinovan sa škotskim tkaninama i upečatljivim detaljima poput ekološke peći na drva i kade pored prozora, stvaraju prostor u kojem biste poželeli da zauvek ostanete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 57 Nord (@57_nord)

The Balmoral

Veličanstveni The Balmoral, sa svojom čuvenom viktorijanskom kulom sa satom, definiše panoramu Edinburga. Ovaj hotel sa 187 soba, koji datira iz 1902. godine, poznat je po kraljevskom popodnevnom čaju u Palm Court salonu i neverovatnim pogledima na zamak u Edinburgu i Stari grad. Za dodatnu dozu čarolije, rezervišite apartman J.K. Rowling, gde je, kako kažu, autorka napisala Hari Poter i relikvije smrti. The Balmoral predstavlja savršenu kombinaciju istorije i luksuza u srcu škotske prestonice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Balmoral (@thebalmoral)

Gleneagles

Već čitav vek, portiri u kiltovima dočekuju poznate ličnosti i članove kraljevskih porodica u ovom hotelu u stilu francuskog dvorca. Njegova veličanstvena spoljašnjost je impresivna, ali 233 jedinstvene sobe kradu show sa nameštajem od somota, samostojećim kadama i lusterima. Na raspolaganju su brojne aktivnosti, od poligona sa konopcima do obuke pasa za lov. A kada vam priroda dosadi, čekaju vas novi spa sadržaji i brojni restorani i barovi, uključujući restoran sa dve Mišelinove zvezdice.

Glenapp Zamak

Vožnja kroz manje posećeno selo Ayrshire vredna je boravka u zamku. Ostvarite sve svoje princezine snove u ovoj autentičnoj palati pretvorenoj u hotel sa pet zvezdica, koji nudi personalizovanu uslugu po meri gosta. Njegovih 17 apartmana opremljeno je nameštajem iz epohe, raskošnim baldahin krevetima i detaljima od škotskog tartana. Dane ovde možete provesti šetajući uređenim vrtovima, pecajući losose u obližnjoj reci ili uživajući u šumskim kupkama. Kada padne veče, probajte najsvežije morske plodove u zemlji pod blistavim kristalnim lusterom, uživajući u atmosferi prave škotske aristokratije.

House Of Gods

Neonska svetla vode goste u prigušeno osvetljen lobi, ukrašen kožnim kaučevima boje šljive, leopard lampama sa resama. Sa dve lokacije, jednom u Edinburgu i jednom u Glazgovu, tema više podseća na srednjovekovni bordel nego na običan stari hotel. Njegove male sobe prekrivene su somotom divljih dezena i opremljene dugmadima za pozivanje Prosecca ili tanjira toplih kolačića i mleka kada vas obuzmu poroci. House of Gods donosi jedinstveno iskustvo za one koji traže nešto potpuno drugačije od tradicionalnog škotskog smeštaja.

Rusacks St Andrews

Sa pogledom na prvu i osamnaesetu rupu svetski poznate staze Old Course, ovo je omiljeno mesto za golfere. Iako ne morate igrati golf da biste uživali u boravku u jednoj od njegovih 120 soba, sve je tematski posvećeno ovom sportu, od ukrasnih jastuka u obliku palica za golf na krevetima do loptica za golf izvezenih u hodniku. Rezervišite sto u krovnom restoranu i baru “18” za suve škotske odreske i nenadmašne poglede na “Njuport Škotske”. Na kraju večeri, spustite se u podzemni pab, One Under Bar, na kriglu Guinnessa i bilo koju fudbalsku utakmicu koja se prenosi.

The Fife Arms

Ovaj jedinstveni hotel dom je 46 jedinstvenih soba i impresivnih 16.000 umetničkih dela iz privatne kolekcije vlasnika, uključujući i originalno Pikasovo delo. Hotel u Braemaru od 1867. godine, zahvaljujući blizini zamka Balmoral, ponovo je otvoren 2018. kao umetnička galerija u kojoj možete odsesti. Dizajniran od strane Russell Sage Studios, vizuelni utisak je intenzivan poput tanjira hagisa. Obavezno naručite piće u baru sa temom Elze Skjapareli, upotpunjenom vintage disko kuglom i menijem koktela inspirisanih modom. The Fife Arms donosi nezaboravno iskustvo spoja umetnosti, istorije i luksuza u srcu škotskih visoravni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Fife Arms (@thefifearms)

Pročitajte i ovo: Destinacije koje su idealne za kasno letovanje

Naslovna fotografija: instagram.com/thebalmoral

Nikola Gudelj

Comments