Inspiracija u modii često dolazi sa neočekivanih mesta. Filmovi i TV serije postali su neiscrpan izvor ideja za moderne poslovne žene, posebno u doba kada je corpcore estetika postala trend za sebe. Stil i modne kombinacije za posao, se sve više probijaju u mainstream kulturu.

Od kultnih filmova poput The Devil Wears Prada do popularnih serija, ekrani nam donose obilje modnih uzora za office look. Predstavljamo vam neke od najstilizovanijih poslovnih žena sa malih i velikih ekrana.

Poslovni stil inspirisan TV zvezdama

Miranda Hobbes – Sex and The City

Dugo je bila nepravedno zapostavljena modna ikona kultne serije. Međutim, sa porastom popularnosti office siren trenda (spaja formalni poslovni izgled sa suptilno zavodljivim elementima, inspirisan stilom moćnih ženskih likova sa ekrana), njen stil konačno dobija zasluženo priznanje. Kao ambiciozna advokatica, Miranda odiše sofisticiranošću kroz promišljeno krojene komade i oštre linije.

Njen garderober prepun je poslovne odeće u neutralnim tonovima, ali uvek sa dozom prefinjene elegancije, koja naglašava njen karakter moderne žene. Njen signature autfiti su strukturirani sakoi u jarkim bojama, često upareni sa uskim pantalonama ili suknjama do kolena, što stvara izgled koji odaje samopouzdanje i autoritet.

Rachel Green – Friends

Od pomoćnice u Bloomingdale’s do kupca za Ralph Lauren, Rachel Green ostaje jedna od najstilizovanijih TV likova svih vremena. Jennifer Aniston je ovom liku udahnula neponovljiv šarm i cool faktor.

Njene mini-suknje i crop topovi iz ranih sezona postepeno evoluiraju u elegantne haljine i sofisticirane kombinacije bluza i pantalona, prateći njen profesionalni razvoj. Rachelin stil savršeno balansira između ležernog i chic, čineći ga i danas relevantnim za poslovne žene koje žele da unesu dašak opuštenosti u svoj kancelarijski autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angiuska ~ Vinted (@angiuska)

Serena – The Devil Wears Prada

Iako se na ekranu pojavljuje kratko, Serena, koju glumi Gisele Bündchen, ostavila je neizbrisiv trag u svetu poslovne mode. Njen besprekoran stil, koji kombinuje krojene odela sa legendarnim bayonetta naočarima, postao je temelj office siren trenda.

Serena unosi dozu visoke mode u kancelarijski prostor svojim monohromnim lookovima, oversized blејzerima i statement aksesoarima poput velikih naočara i upečatljivih torbi. Ona pokazuje kako formalni dress code može biti istovremeno sofisticiran i odvažan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SM (@heartyourinterest)

Jessica Pearson – Suits

Gina Torres kao Jessica Pearson donosi na ekran spoj poslovne elegancije i ekstravagancije. Njen stil karakterišu elegantne siluete i upečatljiv nakit, koji unose dozu “drskosti” u formalni dress code. Takođe se ističe po upotrebi tekstura i slojevitosti, često kombinujući svilene bluze sa strukturiranim jaknama i dodajući dramatičan efekat nakitom.

Od peplum jakni do asimetričnih pencil suknji u neutralnim, ali upečatljivim bojama, Jessica Pearson ostaje modna inspiracija za poslovne žene koje žele da se istaknu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suits (@suitspeacock)

Rachel Zane – Suits

Meghan Markle je kao Rachel Zane osvojila publiku ne samo svojom ambicijom i nezavisnošću, već i mladolikom, a opet formalnom poslovnom garderobom. Njen stil, koji se odlikuje pencil suknjama, neutralnim tonovima i prefinjenim haljinama, brzo je privukao pažnju modnih entuzijasta.

Ona majstorski balansira između profesionalnog i trendi, birajući uske haljine srednje dužine, suknje visokog struka i elegantne bluze sa zanimljivim detaljima poput mašni ili neobičnih kragni. Rachel pokazuje kako poslovni izgled može biti istovremeno mladolik i profesionalan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suits (@suitspeacock)

Shiv Roy – Succession

Od muze quiet luxury trenda do moćnih odela u kasnijim sezonama, Shiv Roy koju glumi Sarah Snook ostaje neprevaziđen izvor inspiracije za elegantan i sofisticiran poslovni izgled. Njen stil evolurira kroz sezone, pokazujući kako garderoba može biti moćno oružje u korporativnom svetu.

Njeni monohromni autfiti u zemljanim i pastelnim tonovima, sačinjeni od skupocenih materijala poput kašmira i svile, savršeno otelotvoruju koncept “tihog luksuza” u poslovnom okruženju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shiv fits (@shivroylooks)

Pročitajte i ovo: Nedostaje vam modna inspiracija? Ovo su saveti milenijalaca uz koje ćete unaprediti svoj stil

Naslovna fotografija: instagram.com/angiuska

Nikola Gudelj

Comments