Fendi kolekcija za proleće/leto 2025. otvorila je Nedelju mode u Milanu, a slavna kuća ovoga puta nam je predstavila eteričnu, elegantnu i suptilnu odeću, kao i neočekivane aksesoare, poput veliki torbi i ravnih čizmi.

Kreativni direktor Kim Jones rekao je da je prolećna kolekcija ponudila uvid u bogatu porodičnu istoriju koja je oblikovala brend.

„Pogledao sam sve različite članove porodice nekoliko Fendi generacija i napravio različite verzije svake od njih“, objasnio je Jones, pozivajući se na legendarne Fendi žene — Adele, Annu, Sylviu i Delfinu Deletrez Fendi — koje su inspirisale njegov dizajn.

Ova porodična inspiracija bila je očigledna u prefinjenoj, potcenjenoj eleganciji kolekcije. Odeća, iako “tiha” u svojoj jednostavnosti i minimalnim ukrasima, bila je majstorska u detaljima, delikatnosti i finoći. Svaki komad je zračio luksuzom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @canvas.mm

Sama postavka revije je odražavala modernistički senzibilitet kolekcije. Modeli su ušli u strukturu koja je imala elegantan dizajn, a kako je revija napredovala, polako se otvarala kako bi otkrila okupljene modele, evocirajući porodični portret – odgovarajući omaž nasleđu i budućnosti porodice Fendi.

Jonesova interpretacija Fendi žena uključivala je pencil suknje, prozirne tkanine, jednostavne kapute, kratke čizme na pertlanje. Ovi komadi su bili vanvremenski u svojoj konstrukciji i bogati teksturom, odražavajući suptilan, ali raskošan luksuz po kojem je Fendi poznat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fashion Week (@fashionweek)

Ko je bio u prvom redu revije Fendi za proleće/leto 2025?

Glumica Shailene Woodley nosila je jednostavnu sivu haljinu uz braon torbu i svetloroze salonke.

Muzičarka Normani ispratila je trend sezone – velur – koji je nosila u vidu kompleta.

Influenserka Leonie Hanne takođe je nosila trend jeseni – maslinastozeleni kožni mantil, uz pletenu haljinu i duge čizme.

U zelenom je bila i Mary Leest, još jedna popularna modna influenserka.

Manekenka i influenserka Veronica Ferraro nosila je chic kombinaciju nebeskoplave i braon boje.

Pročitajte i ovo: Burberry kolekcija za proleće/leto 2025. u prvi plan stavlja čuveni trench mantil

Naslovna fotografija: instagram.com/

Božica Luković

Comments