Fashion is back! Prada kolekcija za proleće/leto 2025, predstavljena na Nedelji mode u Milanu, bila je jedna od najuzbudljivih revija u poslednje vreme, ali je i postavila novi pravac za kultnu modnu kuću, koju vode Miuccia Prada i Raf Simons.

Cela kolekcija odisala je retro futurizmom – odevnim komadima iz Prada arhive, koje smo svi nosili 2010-ih godina, ali interpretiranim na moderan, svež način. Reviju je obeležila razigrana, ali sofisticirana mešavina epoha, stilova i inspiracija, što je dokazalo sposobnost Miuccie i Rafa da evoluiraju identitet kuće uz zadržavanje njenih osnovnih vrednosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Videli smo odela sa plisiranim suknjama koja su modernizovana srebrnim diskovima, što je signaliziralo pomak ka neočekivanijim detaljima na odeći.

Ova razigrana mešavina proširila se i na druge komade, poput jakne od tvida obrubljenog krznom u kombinaciji sa sjajnom kožnom mini suknjom — mešavina klasične sofisticiranosti i moderne oštrine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)

Preovlađivali su elementi inspirisani svemirskim dobom, poput naučno-fantastičnih vizira koji su evocirali budućnost, dok su ostali ukorenjeni u Pradinoj intelektualnoj estetici.

Snažan fokus je bio na trikotaži, sa džemperima koji grle telo i autfitima bez pantalona koji je dodao mladalački, savremeni vibe kolekciji, koji podseća na Pradin sestrinski brend, Miu Miu.

Dizajn aksesoara je bio podjednako smeo. Chunky sandale, platforme i salonke sa “krilatom” petom su bile apsolutne zvezde kolekcije. U skladu sa Pradinim pristupom, revija je izbalansirala smelu inovaciju sa komercijalnom dimenzijom.

Pradina vizija za proleće 2025. bila je hrabar i uspešan eksperiment modernog luksuza, koji je ponovo potvrdio lidersku poziciju brenda u modnom pejzažu koji se razvija.

Prada proleće/leto 2025: Koga smo videli u prvom redu?

Nezaboravnu Prada reviju posetila je glumica Sarah Paulson, u klasičnoj kombinaciji sivog blejzera i žutog džempera.

Glumica Maya Hawke i K-pop zvezda Karina sedele su zajedno u malim crnim haljinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by || > (@karinaainfo)

Carey Mulligan se pojavila u crnom Prada kostimu, naravno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prada (@prada)



Tamara Kalinić
je za ovu priliku uparila teget kaput i maksi-suknju iste boje i materijala, uz vunenu sivu polo bluzu i ravne špicaste cipele. Chic!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Pročitajte i ovo: Najuzbudljivije revije koje smo do sada videli na Nedelji mode u Londonu

Naslovna fotografija: instagram.com/fashiontomax_magazine

Božica Luković

Comments