Poznate ličnosti su te koje najčešće diktiraju trendove kada je reč o lepoti, a ove sezone najviše pometnje su napravile Kendall Jenner i Beyonce.

U trendu je plava kosa – pa je Kendall odlučila da iz smeđe pređe baš u ovu boju, dok je Beyonse svoju posvetlila. Već je jasno da imamo boju koja će dominirati ove jeseni, a možda će i vas inspirisati da se odlučite na drastičnu transformaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Plava kosa je trend za jesen 2024. godine

Mnogi su se iznenadili kada su videli fotke Kendall Jenner na Instagramu – jer se na Nedelji mode u Njujorku i US Openu poznata manekenka pojavila sa smeđom kosom, ali je samo par dana kasnije objavila foktu na kojoj se vidi drastična promena.

Kendall Jenner je poznata po svom minimalističkom stilu i teško se odlučuje na transformacije, a po smeđoj kosi je poznata od rođenja. Ipak, nju je zaludeo trend plave kose i poželela je da isproba. Ali, za razliku od sestara koje uvek biraju platinastu plavu, urbana Kendall se odlučila za mnogo topliju i prirodniju nijansu.

Plava kosa je trend za jesen 2024. godine, a manekenka nije jedina poznata ličnost koja se odlučila na takvu promenu. Beyonce, koja je poznata po svom glamuroznom stilu, ali i kao neko ko voli da eksperimentiše, odlučila je da ove sezone isprati trend i kosu ofarba u tople nijanse plave. Njen tim vredno radi na tome da osveži njen look tako da se to ne primeti i da ona izgleda prirodno, a opet drugačije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Pored Kendall i Beyonce, postoji još jedna poznata pevačica koja definitivno pomera granice i diktira trendove kada je moda u pitanju, a to je Rihanna. Ne postoji nijedan njen autfit koji nije izazvao pažnju javnosti, a ista je stvar kada su u pitanju i beauty trendovi.

Rihanna je verovatno i pokrenula trend plave kose koja izgleda prirodno, jer svesni smo njenog uticaja i činjenice da sve čega se dotakne  – postaje imperativ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Zdrava i sjajna kosa su zaštitni znak svake žene, a ako ste odlučili da ispratite trend i ofarbate se u plavo, morate da je negujete na pravi način. Najviše oštećenja možete da napravite ako iz smeđe prelazite u plavu, kao Kendall, pa joj je potrebna dodatna nega i hidratacija. Poznato je da farbanje u plavo sprečava da kosa održi normalan rast, prirodni sjaj i mekoću, pa treba da koristite odgovorajuće proizode koji će to nadoknaditi.

Predlažemo da kosu ne perete često, već jednom nedeljno, a kada to radite koristite šampon namenjen za plavu kosu. Potrudite se da izaberete kvalitetan šampon, jer vam on rešava pola posla. Takođe, kosu ispirajte hladnom vodom i koristite masku jednom nedeljno.

Ovi jednostavni saveti će vam pomoći da kosa bude mekana i sjajna, a  i skraćivanje krajeva na mesečnom nivou se pokazalo kao dobra ideja za zdravu kosu. I na kraju, pre nego što krenete da sušite kosu, obavezno stavite neki preparat koji je štiti od toplote.

Pročitajte i ovo: Zašto volimo stil Kendall Jenner?

Naslovna fotografija: instagram.com/_kendallljennerr_

Sanja Belinić 

Comments