Uskoro nam stiže serija American Love Story priča o intrigantnom paru iz najpoznatije političke porodice na svetu, koja je oduvek privlačila pažnju javnosti skandaloznim životom,  aferama i tragičnim smrtima. John F. Kennedy Jr i Carolyn Bessette su i danas opsesija mnogih, a njihova ljubavna priča “oživeće” na malim ekranima.

Mnogi članovi porodice Kennedy su ubijeni ili su rano poginuli – kao da ih prati neko prokletstvo.  I dan danas su u žiži interesovanja, a na skoro svim platformama možete da pronađete seriju, film ili dokumentarac inspirisan njihovim životima.

Svaki član porodice je ostavio neki pečat, a najpoznatiji su John Kennedy, Robert Kennedy, Jackie Kennedy, John F. Kennedy Jr i njegova žena Carolyne Bessette. Jackie i Carolyne nisu bile klasične domaćice, a izdvajale su se i po stilu koji su mnogi kopirali.

Ryan Murphy je američki scenarista, producent i reditelj koji je potpisao poznate serije, kao što su Nip/Tuck, Glee, American Horror Story, American Crime Story, Monster… American Horror Story je jedna od poznatijih, a emituje se od 2011. godine. To je izmišljena antologijaska serija, koja je dobila svoj nastavak pod nazivom American Crime Story, a koja se bavi istraživanjem zaboravljenih američkih krimi slučajeva.

Nakon popularnosti obe serije, Ryan Murphy je video mogućnost da se obradi još tema koje su zanimljive javnosti. Tako su nastale spin-off serije American Sports Story i American Love Story koje su inspirisani istinitim događajima. Ryan Murphy je došao na ideju da napiše scenario za priče koje najviše intrigiraju javnost, pa će se tako American Sports Story pratiti slučaj ubistva Aarona Hernandeza, dok će se American Love Story pozabaviti poznatim parom koji i danas izaziva pažnju javnosti.

Ryana Murphyja su ovaj put inspirisali John F. Kennedy Jr i Carolyn Bessette i njihova tragična ljubavna priča.

John Kennedy je bio najpoželjniji neženja osamdesetih godina prošlog veka. Uspešan, bogat i markantan zabavljao se sa najlepšim ženama sveta, a njegovo srce je početkom devedesetih osvojila Carolyn Bessette, portparolka modne kuće Calvin Klein.

Par se venčao 1996. godine na ostrvu Kamberlend u Džoržiji. Bili su “it” par koji je izazivao pažnju gde god da se pojavi, ali šuškalo se da Carolyn to nije mogla da podnese i da su počele svađe. Veruje se da je tokom veze i braka sa Kennedyjem završila na lekovima.

Njihovu turbulentnu vezu i kratak brak prekinula je iznenadna smrt, kada se 1999. godine njihov avion, kojim je upravljao John F. Kennedy Jr, srušio u Atlantski okean kod države Masačusets Serija će se baviti njihovom vezom, glamuroznim životom, razmiricama, kao i tenzijom koju donose mediji i pojedinačne karijere.

Kennedyjevi su porodica koja uvek izaziva medijsku pažnju, čak i osobe koje odavno nisu žive, poput Carolyne Bessette. Ona je ličnost koju danas žene smatraju za modnu ikonu devedesetih godina.

Nije poznato kada će serija ugledati svetlost dana, ali producenti i scenaristi kažu da je njihova želja da što vernije dočaraju život obične devojke i dečka koji obećava.

Pročitajte i ovo: Šuška se da Ben Affleck već ima novu ljubav: Ko je Kick Kennedy?

Naslovna fotografija: pinterest.com/townandcountrymag.com

Sanja Belinić

Comments