Patike sve češće brišu granice između sportske obuće i ključnog modnog detalja koji izražava lični stil. Najnovije kolaboracije između vrhunskih dizajnera i sportskih brendova donose modele koji pomeraju granice estetike i funkcionalnosti.

Rezultat su patike koje ne samo da prate najnovije modne trendove, već i pružaju nenadmašan komfor. Ovo su patike iz kolaboracija dizajnerskih i sportskih brendova će odgovarati svačijem stilu. Bilo da ste ljubitelji vintage estetike, avangardnog dizajna ili klasične elegancije, među ovim modelima sigurno ćete pronaći par koji će upotpuniti vašu garderobu.

Nezaobilazne patike iz kolaboracija dizajnerskih i sportskih brendova

Bode x Nike Astrograbber

Ako ste u potrazi za patikama koje će vam odmah dati onaj cool model-off-duty izgled, Bode x Nike Astrograbber su pravi izbor. Inspirisane američkom sportskom odećom iz sedamdesetih godina prošlog veka, ove patike savršeno balansiraju između retro šarma i savremenog dizajna. Sa svojim jedinstvenim izgledom, one će nesumnjivo postati zvezda vaše kolekcije obuće.

Rick Owens Drkshdw X Converse Drkstar High Tops

Za ljubiteljke odvažnijeg stila, Rick Owens donosi svežu interpretaciju klasičnih Converse patika. Sa produženim jezicima, naglašenim bumperima i kapicama za prste, ove patike su savršen spoj high fashion estetike i uličnog stila. Bilo da ih nosite uz elegantnu haljinu ili opuštene farmerke, uklopiće se uz svaki autfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LESS 17 (@lessoneseven)

Maison Margiela MM6 x Salomon

Ova kolaboracija je pravo otelotvorenje coquettecore trenda, kombinujući masivnu siluetu sa nežnim, belim tonovima. Inspirisane patikama iz osamdeesetih i devedesetih godina prošlog veka, ali sa modernim twistom, ove patike su savršen izbor za devojke koje žele da istaknu svoju individualnost i poigraju se sa različitim stilovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOTRE (@notre)

Cecilie Bahnsen x Asics

Danska dizajnerka Cecilie Bahnsen unela je svoj prepoznatljivi romantični stil u svet sportske obuće. Rezultat je par patika koje kombinuju funkcionalnost Asicsa sa estetikom Bahnseninog brenda. Ove patike su idealne za devojke koje žele da unesu dozu ženstvenosti u svoj sportski stil.

Atmos x adidas Gazelle 85

Za ljubiteljke klasičnog adidas stila, ova kolaboracija donosi osveženje u vidu nove verzije kultnih Gazelle patika. Japanski streetwear brend Atmos udahnuo je nov život ovom modelu, kreirajući unikatni dizajn u zemljanim tonovima. Ako tražite statement komad koji će oživeti vaše autfite, ove patike su savršen izbor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sneaker News (@sneakernews)

Issey Miyake x New Balance MT10

Poznat po svom avangardnom pristupu modi, Issey Miyake udružio je snage sa New Balanceom stvarajući patike koje su spoj japanskog minimalizma i sportske funkcionalnosti. Predstavljene na reviji za kolekciju proleće/leto 2024, ove patike su idealne za devojke koje cene suptilnu eleganciju. Sa svojim čistim linijama i neutralnim tonovima, ove patike će se savršeno uklopiti u vaš svakodnevni garderobu, dodajući mu dozu elegancije.

Matthew M Williams x Nike TRD Run 7

Ove crne, masivne patike sa mrežastim detaljima savršene su za jesenju sezonu. Njihov futuristički dizajn omogućava odličnu ventilaciju, čineći ih idealnim izborom za dane kada želite da izgledate cool, u svakom smislu te reči.

Pročitajte i ovo: Corpcore ikone sa malih ekrana: Ženski TV likovi besprekornog poslovnog stila

Naslovna fotografija: instagram.com/umu131__

Nikola Gudelj

Comments