Capella Bangkok je luksuzan hotel sa 5 zvezdica u Tajlandu – neobična arhitektura i spekatakularan pogled na reku, kao i spa tretmani, doprineli su tome da ga proglase najboljim na svetu za 2024. godinu. Nalazi se u srcu užurbanog Bangkoka, a luksuz koji pruža je razlog zašto se ljudi iznova vraćaju na ovo mesto.

Akademija 50 najboljih hotela sveta, u čijem sklopu se nalazi 600 anoniminih lidera, od kojih je svaki izabran zbog svog stručnog mišljenja, svake godine glasa za najbolje iskustvo i najprijatnije osoblje hotela širom sveta.

Od prošle godine se hotel Capella Bangkok popeo za 10 mesta naviše na njihovoj listi, a takođe je osvojio i priznanje za najbolji hotel u Aziji 2024. godine.

Najbolji hotel u Tajlandu – i na celom svetu

Capella Bangkok je otvoren pre samo 4 godine, a vlasnici ga opisuju kao urbanu oazu. Potrudili su se da sve sobe budu okrenute tako da svaki gost ima pogled na reku, a takođe je okružen i vrtovima. Capella Bangkok je jedini hotel koji gostima na raspolaganje stavlja vile i apartmane pored reke, koje imaju i privatne bazene sa džakuzijem.

Pored bogate ponude u hotelu se nalazi i niz nagrađivanih restorana i barova, uključujući francuski i italijanski restoran Cote od Maura Colagreca sa Michelinovim zvezdicama.

U hotelu se nalazi i svetski poznata banja Auriga koja praktikuje drevne terapije lečenja. Ako želite u razgledanje, na raspolaganju su vam i Capella Culturists, lični lokalni vodiči koji pomoću svojih veza u Bangkoku pomažu gostima da planiraju svoj boravak u gradu.

Da bi bio izabran za najbolji na svetu, hotel treba da ispunjava određene kriterijume, a mnogim stručnjacima se dopalo to što se nalazi u samom centru Bangkoka, nudi uslugu svetske klase, dok sa druge strane zadržva intimnost. Pored 18 drugih hotela širom Azije, na listi najboljih hotela na svetu 2024. godine pridružio se i Capella Bangkok. Sa ovim skorom Azija je kontinent sa najviše hotelan na rang listi.

Među njima je i kula Rosewood Hong Kong sa 65 spratova, koji se nalazi na trećem mestu, veoma je cenjen zbog svog prepoznatljivog stila gostoprimstva i elegantnog dizajna enterijera.

Capella Bangkok nije jedini najbolji hotel na Tajlandu koji je bio u konurenciji za prvo mesto, a iza sebe je ostavio Mandarin Oriental Bangkok (koji je zauzeo 12. poziciju  na listi), Four Seasons Bangkok (koji je zauzeo 14. poziciju na listi) i The Siam (koji je zauzeo 26. poziciju na listi).

Mandarin Oriental sa pet zvezdica u Bangkoku radi skoro 150 godina i tokom godina je ugostio brojne goste, od Grace Kelley do Marlona Branda. To je samo jedan od mnogih svetski poznatih hotela koji su se našli na listi, pored Claridge’s u Londonu (koji je zauzeo 11. poziciju na listi) i četiri hotela Four Season širom sveta.

Hoteli u Japanu su, pored onih na Tajlandu, takođe visoko rangirani na listi. Aman Tokyo (koji je zauzeo 7. poziciju na listi), Bulgari Tokyo (koji je zauzeo 22. mesto na listi), novi hotel koji je takođe osvojio i nagradu Nikka Best New Hotel 2024 za najviše rangirani hotel koji je otvoren u poslednjih 18 meseci i Park Hyatt Kyoto (koji je zauzeo 27. mesto na listi), poznat po ukusnom japanskom dizajnu.

Pročitajte i ovo: Hoteli iz TV serija koji su uživo još lepši

Naslovna fotografija: instagram.com/capellabangkok

Sanja Belinić

Comments