Belgrade Wine Week 2024 šesti put u Beograd donosi festivalsku atmosferu inspirisanu vinom. Tradicionalno, u poslednjoj nedelji septembra, publiku očekuje spektar zanimljivih vinskih događaja, kao i specijalne akcije za kupovinu i degustacije vina u vinotekama, barovima i restoranima.

U središtu ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka naći će se manje formalni događaji, poput vinskih žurki i matinea na atraktivnim gradskim lokacijama, ali i ekskluzivne wine & dine radionice, degustacije, izložbe vina. Fokus festivala Belgrade Wine Week 2024 biće i na promociji malih domaćih vinskih podruma, kao i čitave domaće vinske scene.

DD237131 Vodimo vas na Belgrade Wine Week: 5 događaja koje ne treba da propustite

Top 5 događaja sa Belgrade Wine Week 2024 festivala

Wine Platz Fest

Wine Platz Fest je najuzbudljiviji događaj ovogodišnjeg Belgrade Wine Weeka, na kojem će publika zajedno sa svojim omiljenim vinarijama proslaviti šestu Beogradsku nedelju vina. Posetioce Dorćol platza očekuju atraktivan vinski program, brojna gastronomska, muzička i druga iznenađenja. Ulaznice za Wine Platz Fest biće dostupne na dan događaja na samoj lokaciji.

Vreme: 29.9.2024. od 19h
Mesto: Dorćol Platz

DD237169 Vodimo vas na Belgrade Wine Week: 5 događaja koje ne treba da propustite

Radionica Slikaj i Cirkaj

Date night, but make it FUN! Umešajte prste u platno svog para! Platna se među parovima menjaju na svakih 10 minuta, stvarajte zajedno umetnička dela koja će krasiti vaš kutak i služiti kao podsetnik na nezaboravno veče! Za učešće nije potrebno bilo kakvo prethodno iskustvo, a sav materijal za slikanje je obezbeđen. Uz obaveznu rezervaciju, dobijate i dva kupona za piće, koja možete iskoristiti tokom trajanja radionice.

Vreme: 28.9.2024. od 16h
Mesto: Slikaj i Cirkaj kutak

Vinska žurka u Procesu

Vinski bar Proces poziva vas na špansku žurku, na kojoj će glavne zvezde biti prirodna španska vina iz Katalonije, iz malih porodičnih vinarija. U programu će se naći specijalna selekcija španskih vina na čašu, specijalno jelo – dinja sa pršutom, a nastupa DJ Baja Prioridad. Osim toga, sva španska vina moći ćete da kupite uz 30% popusta u ručno oslikanim pakovanjima.

Vreme: 27.9.2024. od 18h
Mesto: wine bar Proces

DD237094 Vodimo vas na Belgrade Wine Week: 5 događaja koje ne treba da propustite

Luda Mara u naletu Endorfina

Vinski matine, ujedno i posveta najšarmantnijoj i najluđoj liniji vinarije Tikveš – Luda Mara. U opuštenoj atmosferi restorana Endorfin očekuje vas pregršt muzičkih, gastronomskih i vinskih hitova. Šef kuhinje Uroš Živković priprema razigrani finger food meni skrojen baš prema meri vina.

Vreme: 29.9.2024. od 17h
Mesto: Endorfin

DD237600 Vodimo vas na Belgrade Wine Week: 5 događaja koje ne treba da propustite

Španska noć: Manak u gostima

Pinecone bar, poznat po velikom izboru koktela, ugostiće ljubitelje španskih vina i umetnosti. Poseban program posvećen španskoj muzici i poeziji, dodatno će upotpuniti nesvakidašnju atmosferu Pinecone bara, a tokom degustacije Lorkinu poeziju će recitovati dramski umetnik Nenad Utješinović. Dobro došli na nezaboravno veče, puno vina, kulture i dobrog društva!

Vreme: 26.9.2024. od 20h
Mesto: Pinecone bar

Naslovna fotografija: Dalibor Danilović

Comments