Da li ste i vi očarani estetikom modne kuće Chloé? Ukoliko vam se dopada sve ono što radi Chemena Kamali, kreativna direktorka te modne kuće, sigurno će vas oduševiti i boho komadi iz domaće ponude, koji će vam pomoći da ove jeseni postanete Chloé devojka, iako nemate veliki budžet.

Nema sumnje da je prva kolekcija Chemene za Chloé, prikazana početkom ove godine, upravo ona koju su high-street brendovi najviše kopirali ove jeseni – a ne sumnjamo da će takav slučaj biti i narednog proleća. Do tada, želimo da prigrlimo boho jesen – i sve komade te sanjive estetike koji su ponovo aktuelni.

Boho stil se često prepliće sa western estetikom, a cilj je lepršavi, ležerni, ženstveni i razigrani izgled autfita, koji je čak pomalo retro. Dakle, uvek su dobrodošle fluidne haljine, duge čizme, prevrnuta koža, bluze sa volanima, prozirne tkanine, animal dezeni i nitne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Irina (@irenenaz)

Brendovi Mango i Reserved su ove jeseni imali čitave kolekcije inspirisane modnom kućom Chloé, pa su se WNB stilisti ovoga puta fokusirali na odeću i akesesoare koje i dalje možete pronaći u njihovoj ponudi.

Možda poželite da boho estetiku inkorporirate u vaše odevanje tek kroz neki detalj, a možda želite da “ukradete” ceo look – bez obzira na vaše šoping planove, sigurni smo da će vam naši predlozi biti inspirativni.

Boho komadi iz domaće ponude: Predlog WNB stilista

Mango mini-haljina od šifona sa volanima

Mango je najvernije dočarao Chloé haljine – upotrebili su slične krojeve i boje, tako da bukvalno možete da imate autfit kao sa piste. Mi izdvajamo mini-haljinu od šifona boje pistaća, koja će osvežiti vaše jesenje odevanje, ali ćete joj se vratiti i na proleće.

c6 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Reserved bluza sa volanima

Boho devojka jednostavno nosi ovakvu bluzu uz farmerke širokih ili zvonastih nogavica. Dodajte još vaše omiljene čizme, kožni kaiš i torbu – i imate lak a stylish autfit za svaki dan.

c1 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Mango bela košulja sa volanima

Sličnu bluzu smo pronašli i u Mangu – jednostavno, bela lepršava košulja je esencija boho ormara. Ova verzija ima dramatične, duge zvonaste rukave, ukrašene volanima, koji mogu da “vire” ispod vašeg blejzera ili kožne jakne.

c7 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Reserved bucket torba od prirodne kože

Jednostavni, a “mekani” oblik ove torbe lako će se uklopiti u sve vaše boho autfite – a uz to, izrađena je od prirodne kože, što dodaje na kvalitetu i dugotrajnosti.

c9 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Mango kaiš od veštačke kože sa nitnama

Kaiševi sa nitnama su mikro-trend za ovu jesen, a upravo su takvi detalji ono što daje svakoj kombinaciji lični pečat i zaokružen izgled. Mango kaiš ćete lako upariti sa omiljenim farmerkama, ili možda belim pantalonama.

c5 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Reserved kardigan sa resama

Kardigani su doživeli svoj momenat slave ove jeseni, a Reserved ima boho verziju, sa nezaobilaznim resama. Ogrnite ga preko jednostavnog topa ili čak lepršave haljine, za dašak western estetike u vašoj svakodnevici.

c2 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Reserved mini-haljina od viskoze

Baš poput male crne haljine, u boho stilu odevanja mala bela haljina je obavezna. Tako je laka za stilizovanje – za toplije vreme, uparite je sa sandalama, a ove jeseni, nosite je uz duge čizme i kožnu jaknu – bajkersku ili od velura.

c3 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Mango bluza zmijskog dezena sa volanima

Animal dezeni poput zmijskog dobrodošli su u boho estetici, a uvek izgledaju smelo i mogu da “začine” vaše dnevne kombinacije. Mango bluza u zmijskom dezenu ima i rukave sa volanima, što je čini još efektnijim odevnim komadom.

c8 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Reserved teksas midi-suknja

Najzad, praktični odevni komad koji se uklapa u različite stilove odevanja – teksas suknja. U poslednje vreme, popularni su modeli midi dužine, poput Reserved suknje blago zvonastog kroja, sa istaknutim porubima.

c4 Boho jesen: High street komadi inspirisani modnom kućom Chloé

Pročitajte i ovo: Chloé je “brend trenutka”, a nova kolekcija Chemene Kamali to potvrđuje

Naslovna fotografija: instagram.com/chloe

Božica Luković

Comments