Stigli su novi Botega Venetta parfemi – prva kolekcija mirisa pod kreativnim vođstvom Matthieu Blazyja. Italijanska modna kuća lansira pet parfema inspirisanih Venecijom, gde se proizvodi kožna galanterija brenda.

Mirisi odražavaju istoriju grada kao čvorišta gde se uticaji iz susednih regiona mešaju, ili „tkaju“, zajedno – simbolično nagoveštaj Bottega Veneta Intrecciato tehnike, kojom se izrađuju kultne torbe kuće.

Kako miriši novi Bottega Veneta parfemi?

Što se tiče samih mirisa: Corpo di Sole ističe apsolut cveta narandže, dok je Come With Me meka, puderasta oda puteru irisa.

Acqua de Sale uparuje drvene i sveže note da izazovu miris slane vode na koži, a Deja Minuit je topla mešavina kardamoma i geranijuma koja izaziva zavisnost. Na kraju, Alchemie suprotstavlja oštrinu ružičastog bibera sa slatkim, zemljanim smirnom.

Prema rečima predstavnika Kering Beaute, svih pet parfema su napravljeni isključivo od prirodnih sastojaka, što će verovatno biti sporan izbor među ljubiteljima parfema.

Nijedan detalj nije prošao nezapaženo pod Blazyjevim budnim okom. Svaki miris je flaširan u jedinstvenoj bočici od ručno duvanog stakla – ne postoje dva potpuno ista. Po ceni od 450 dolara, boce takođe dolaze sa malim postoljem za izlaganje napravljenim od istog mermera Verde Saint Denis koji se nalazi u prodavnicama Bottega Veneta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by art8amby (@art8amby)

Lansiranje dolazi godinu dana nakon što je vlasnik kuće Bottega Veneta, Kering, otvorio odeljenje za lepotu, Kering Beaute. Sve mirise u novoj kolekciji Bottega Veneta razvila je nova kompanija za lepotu, koja zapošljava sopstvene parfimere.

Ovo je možda prvi olfaktivni izlet Bottega Venete pod Matthieu Blazyjem, ali brendu nije stran miris. Svoj prvi miris lansirao je 2011. godine i nastavili su da izdaju nove parfeme do 2021. godine, kada su tiho prekinuo kolekciju.

Pročitajte i ovo: Parfemi čije arome savršeno oličavaju kraj leta i početak jeseni

Naslovna fotografija: instagram.com/newbotega

Božica Luković

Comments