Dok se lišće boji u tople nijanse, a večeri postaju duže, jesen nas poziva da pronađemo utočište u toplini doma. Šta može biti bolje od udobnog ćebeta, šolje vrućeg čaja i odlične serije koja će vas odvesti u nove avanture?

Bez obzira na to da li volite romantične komedije, napete trilere ili intrigantne drame, imamo savršene preporuke za vas. Predstavljamo vam najbolje serije za “bindžovanje” koje će učiniti vaše večeri magičnim i nezaboravnim. Od živopisnih pejzaža do mračnih tajni luksuznih predgrađa, ove serije su stvorene da vas inspirišu, nasmejuju i drže u neizvesnosti.

Pripremite se za putovanje kroz različite žanrove i epohe, sve iz udobnosti vašeg kauča.

Najbolje serije za bindžovanje u kišnim danima 

Gilmore Girls

Ako tražite neprikosnovenu jesenju seriju, ne morate ići dalje. Ova topla priča o nezavisnoj samohranoj majci Lorelai i njenoj ambicioznoj ćerki Rory odvešće vas u šarmantni gradić Stars Hollow. Serija je prava jesenja poslastica, ispunjena prizorima zlatnog lišća, malih kafića gde se služi mirisna kafa i komšija koji organizuju neobične proslave. Sedam sezona pružiće vam obilje smeha, dirljivih trenutaka i nezaboravnih likova. Od Lukea i njegovog kafića do Sookie i njenih kulinarskih kreacija, svaki lik doprinosi toploj atmosferi koja će vas naterati da poželite da i sami živite u Stars Hollowu.

Gossip Girl

Za one koji žude za glamurom i intrigama njujorškog visokog društva, ova serija je savršen izbor. Pratite avanture Serene van der Woodsen i Blair Waldorf dok se probijaju kroz izazove odrastanja, ljubavi i prijateljstva u sjaju i sjaju Menhetna. Serija obiluje prelepim jesenjih scenama – od šetnji Centralnim parkom prekrivenim zlatnim lišćem do luksuznih zabava povodom Dana zahvalnosti. Uživajte u modnim kombinacijama likova, zavodljivim zapletima i nezaboravnim citatima tajanstvene Gossip Girl. Ova serija je pravi jesenji guilty pleasure koji će vas naterati da poželite šolju kafe na stepenicama Metropoliten muzeja.

American Horror Story

Za ljubitelje jeze i napetosti, imamo savršen izbor kako se približava Noć veštica. Svaka sezona donosi novu priču ispunjenu misterijama, jezivim likovima i neočekivanim obrtima. Bilo da je reč o ukletoj kući, psihijatrijskoj bolnici ili vešticama u Nju Orleansu, ova serija će vas držati na ivici sedišta. Mračna atmosfera i napeti zapleti idealno se uklapaju u sumorne jesenje večeri. Pripremite se za noćne more, ali i za briljantna glumačka ostvarenja i neverovatno originalne priče koje će vas naterati da razmišljate dugo nakon što završite sa gledanjem.

Big Little Lies

Smeštena u slikoviti priobalni gradić Monterej, ova serija prati živote žena čije se naizgled savršeni životi raspliću nakon tragičnog događaja. Uz zvezdanu postavu koju predvode Nicole Kidman, Reese Witherspoon i Shailene Woodley, Big Little Lies donosi kompleksne likove, intrigantne zaplete i prelepe pejzaže koji će vas očarati. Jesenja atmosfera prožima seriju, stvarajući savršenu pozadinu za mračne tajne i složene međuljudske odnose. Ova zarazna drama držaće vas budnim tokom hladnih jesenjih večeri, terајući vas da otkrijete šta se krije ispod površine naizgled idilične zajednice.

Sex Education

Za one koji žele nešto sveže i originalno kada traže najbolje serije za bindžovanje  – ova britanska komedija prati život tinejdžera u srednjoj školi Moordale, ali na potpuno nov i neočekivan način. Glavni junak Otis, pomalo nespretan tinejdžer, odlučuje da iskoristi znanje svoje majke, koja je seksolog, kako bi pomogao svojim vršnjacima. Serija ruši tabue i stereotipe o seksualnosti, donoseći istovremeno urnebesne situacije i pogled u odrastanje tinejdžera. Atmosfera engleskog školskog okruženja stvara savršenu pozadinu za ovu toplu i iskrenu priču o odrastanju, prijateljstvu i otkrivanju sebe.

The Queen’s Gambit

Ako volite period drame sa snažnim ženskim likovima, ovo je serija za vas. Smeštena u šezdesetim godina prošlog veka, prati život Beth Harmon, šahovskog čuda od deteta, koju maestralno tumači Anya Taylor-Joy. Serija vas vodi kroz Bethinu borbu sa zavisnošću i njenu strast prema šahu, sve to upakovano u prelepu retro jesenju estetiku. Topli tonovi, vuneni džemperi i vintage enterijeri stvaraju savršenu jesensku atmosferu. Ova mini-serija je duboka studija genijalnosti, zavisnosti i cene uspeha koja će vas držati prikovanim za ekran.

Ratched

Ova serija, koju potpisuju Ryan Patrick Murphy, vodi nas u svet psihijatrijske bolnice kroz oči ambiciozne medicinske sestre Mildred Ratched. Serija prati njen put od naizgled posvećene medicinske sestre do zloglasnog lika kojeg poznajemo iz filma Let iznad kukavičjeg gnezda. Bogata vizuelna estetika četrdesetih godina prošlog veka, stvara jezivu atmosferu sa sve mračnijim zapletom. Idealan izbor za one koji vole da se naježe tokom hladnih jesenjih večeri.

Only Murders in the Building

Za savršenu kombinaciju komedije i misterije. Ova serija prati trio neočekivanih detektiva amatera – Stevea Martina, Martina Shorta i Selenu Gomez – koji se upuštaju u rešavanje ubistva u svojoj zgradi na Menhetnu. Serija se poigrava sa trendom true crime podkasta, donoseći osvežavajuću i duhovitu interpretaciju žanra. Jesenja atmosfera Njujorka savršeno se uklapa u misteriozan zaplet, stvarajući toplu i prijatnu pozadinu za napetu priču. Sa briljantnim glumačkim ansamblom i pametno napisanim dijalozima, ova serija će vas naterati da se smejete, nagađate i uživate u svakoj epizodi.

Pročitajte i ovo: Romantični filmovi iz 2024. koje dodajemo na našu watch listu za opuštanje

Naslovna fotografija: instagram.com/onlymurdershulu

Nikola Gudelj

Comments