Trench mantil je jedan od klasičnih komada odeće u koji bi svako od nas trebalo da investira. Zbog svoje izuzetne praktičnosti predstavlja okosnicu jesenjih odevnih kombinacija, a mi vam donosimo nekoliko ideja kako stilizovati trench mantil ove sezone.

Ovaj komad ima veoma bogatu istoriju – originalno je dizajniran za potrebe vojske, pa su ga prvo nosili francuski i britanski vojnici za vreme Prvog svetskog rata, a kasnije je trench prešao sa bojnih polja na holivudska platna i ulice. Danas je gotovo nemoguće zamisliti jesenji autfit bez ovog komada.

Mantil na kopčanje, koji potpisuje kuća Burberry, smatra se prvim te vrste, a posedovanje ovog artikla i dalje predstavlja oličenje luksuza. Trench se pojavljuje u nekim od ikoničnih filmova kao što su Kazablanka i Doručak kod Tifanija, a od tada su dizajn preuzele i druge kuće, kao što su Martin Margiela i Jean Paul Gautler, reinpretirajući ovaj klasični komad na svoj način.

Sada je period godine kada ćemo trench mantil najviše nositi – evo kako sve možete da ga kombinujete.

7 ideja kako stilizovati trench mantil ove jeseni

Sa farmerkama i belom majicom

Klasična kombinacija poput farmerki i bele majice može dobiti sofisticirani efekat ukoliko preko nje nabacimo trench mantil klasičnog kroja. Ovaj autfit je idealan kako za jesen, tako i za proleće, i u zavisnosti od izbora aksesoara možete dobiti različite verzije ove kombinacije. Ukoliko preferirate ležerniji izgled ukombinujte ga sa omiljenim patikama, a ako težite formalnijem izdanju, umesto patika, odlučite se za visoke potpetice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marine Diet (@marine_diet)

 

Sa crvenim detaljima

Crvena je bila it boja prošle sezone, ali to ne znači da smo završili sa njom ove godine. Ukoliko želite da vaša kombinacija dobije moderniji twist, klasični trench ukombinujte sa crvenim detaljima, poput mokasina ili crvene torbe. Odlučite se za neki verziju u tamnijoj boji, poput teget, kako bi se još više pojačao kontrast između nijansi.

Sa statement kaišem

Osvežite vaš mantil tako što ćete ga stilizovati sa nekim zanimljivim kaišem. Na ovaj način ćete istaći vaš struk, a trench će dobiti novu super trendy siluetu. Ispod njega možete obući bazične komade poput mini suknje, a štikle će ovaj look „podići“ na viši nivo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by StreeTrends (@streetrends)

Sa monochrome kombinacijom

Vaš monohromni autfit možete utopliti trenchom u bež boji. Košulja na kopčanje, mini-suknja i Mary Jane cipele preko kratkih belih čarapica su idelani komadi za school girl autfit, a mantil preko ove kombinacije upotpunjuje celu sliku.

Sa cargo pantalonama

Ukoliko tragate za novim načinima za stilizovanje trench mantila, onda se opredelite za cargo pantalone koje imaju više sporty vibe. Ovaj autfit ne samo da odiše svežinom, već je i koristan zbog količine džepova koji poseduje (više mesta za skladištenje stvari koje nam ne staju u torbu). Dodajte štikle u metalik boji i ovaj jednostavni autfit postaće glamurozniji.

Sa prugastim košuljama

Košulja na pruge je jedan od go-to komada za dane kada nismo baš inspirisani za modno eksperimentisanje. Ali to ne znači da ćemo imati nezanimljiv autfit ako se odlučimo za ovu kombinaciju. Ukombinujte je sa pantalonama sa ravnim nogavicama i bucket torbom i dobićete stylish look uz minimum truda. Dodajte trench preko i dobili ste kombinaciju koju ćete sigurno ponoviti bar nekoliko puta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elodie Romy (@elodieromy)

Sa gumenim čizmama

Kombinovanje kišnog mantila sa gumenim čizmama dovodi do ultimativnog jesenjeg autfita za kišne dane. Ne samo da ste opremljeni da šetate po mokrim ulicama, već ćete izgledati jako chic dok to radite. Kako bi oba komada došla do izražaja opredelite se za mini-suknju ili šorts i tople čarape do kolena i spremni ste da romantizujete jesen.

Pročitajte i ovo: Gde možete da nađete najpopularniji komad jeseni – jaknu od velura? Ovo su naši predlozi

Naslovna fotografija: instagram.com/carodaur

Dragana Miletić

Comments