Kako vam zvuči šetnja gradom dok vam pod nogama šuška opalo lišće zlatnih nijansi? Skoro da ne postoji ništa lepše od posmatranja jesenjih boja dok radoznalo istražujete svet oko sebe. Spremni ste da ovog vikenda doživite pravu jesenju avanturu?

Ako tražite neke zabavne stvari da radite ove jeseni, a koje uz to i ne koštaju mnogo, mi vam donosimo ideje za vikend aktivnosti.

Ideje za vikend aktivnosti: 7 predloga

Jesenji piknik

Kako zamišljate idilu? Mi imamo viziju za vas – spakujte svoju korpu za piknik punu ukusnih jesenjih poslastica i ponesite više ćebadi ako je napolju hladno – i organizujte piknik. Ušuškajte se u meko ćebence dok pijete omiljenu kafu ili neki drugi napitak iz termosa u gledate kako vetar šušti kroz raznobojno jesenje lišće. Ovo deluje kao odlična ideja za romantičan jesenji sastanak, ali vam može biti jednako zabavno i sa prijateljima!

Provedite popodne u svom omiljenom kafiću

Popodne u kafiću sa toplim napitkom u ruci predstavlja vrhunac vikend uživanja. Za opuštajuće iskustvo, odlučite da u kafić odete sami. Ponesite i neku knjigu koja će vam pružiti najbolje društvo.

Opustite se uz jesenji film

Ovo je savršeno doba godine da gledate filmove. Jesenje filmsko veče je odlično rešenje ako vam treba ideja za brzi jesenji dejt ili želite da organizujete okupljanje prijatelja u poslednjem trenutku. Možete da odete u bioskop ili da organizujete druženje u toplini svog doma. Izvucite meku ćebad iz ormara, iskokajte kokice i kupite sok ili pivo. Ugođaj će biti potpun. 

 Ideje za vikend aktivnosti uz koje ćete uživati u jeseni punim plućima

instagram.com/halloweenaddictionn

Ispecite poslasticu inspirisanu sezonom

Oprobajte se u kuvanju, ako već niste. Kuvanje može biti terapeutska i nagrađujuća aktivnost. Izaberite svoju omiljenu jesenju poslasticu (hrskavi kolač od jabuke, kolač sa sirom od bundeve ili krofne), stavite kecelju i pecite! Pripremanje nekog ukusnog deserta ili jela će vam popraviti raspoloženje, a i ispunićete ceo dom slatkim mirisima. Pozovite partnera ili prijatelja na degustaciju hrane. Uživajte i u slatkim ukusima i u društvu.

Prošetajte prirodom

Izađite napolje i gledajte kako se drveće pomera, miris vazduha dobija novu notu, a svetlost se razvija. Ima nečeg magičnom u ovom godišnjem dobu koje boji prirodu predivnim nijasama crvene, žute i narandžaste.  Upravo je ta neverovatna paleta boja koju priroda u jesen donosi idealna za fotografisanje. Lišće u zlatnim i bakarnim nijansama, kestenovi, šišarke, žirevi… Iskoristite jesenje dane i plodove i napravite prelepe fotografije na kojima će vam svi pozavideti.

 Ideje za vikend aktivnosti uz koje ćete uživati u jeseni punim plućima

Uživajte u vožnji

Ako niste ljubitelji šetnje, vožnja se čini kao dobar izbor. Odlazak u zanimljivu vožnju je savršena jesenja vikend avantura ako želite da uživate u očaravajućim vidicima. Idite putem koji će vas odvesti pored slikovitih pogleda.

Stvorite udoban i privlačan prostor u svom domu

U vrevi našeg svakodnevnog života, vikendi pružaju dragocenu priliku za opuštanje i punjenje baterija. I dok je uvek tu iskušenje da izađete i istražite svet, ponekad nije loše da provedete vikend upravo u udobnosti svog doma.

Transformišite svoj dom u utočište stvaranjem udobnog prostora. Upalite mirišljave sveće i pustite umirujuću muziku. Toplo okruženje može značajno doprineti osećaju opuštanja. Razmislite o tome da posvetite deo svog vikenda meditaciji ili jogi. Vikendi kod kuće pružaju savršenu priliku i da prioritizujete aktivnosti self-care rutine. Počastite se dugim kupanjem, uz omiljene soli za kupanje ili esencijalna ulja.

Pročitajte i: Vikend odmor u prirodi: 3 najkul mesta koja možete da obiđete van Beograda

Naslovna fotografija: instagram.com/fall_autumn_31

Marina Puzić

 

Comments