“Lovčev mesec” je oktobarski pun supermesec i nastupa 17. oktobra u znaku Ovna, a njegova svetlost je već vidljiva na noćnom nebu i njen intenzitet ćemo osećati do 21. oktobra.

U pitanju je najsnajniji i najveći supermesec u 2024. godini – u svojoj najbližoj tački, biće udaljen 357.363 kilometra od Zemlje i zbog toga će izgledati za oko 7% veći nego inače. U ovo doba godine, u sezoni Vage, Mesec se nalazi tačno na suprotnom mesto, u Ovnu.

Simboli Ovna i Vage i planetarni uticaji u periodu supermeseca

Ovan i Vaga vladaju prvom i sedmom kućom u astrologiji – Ovan je usredsređen na nezavisnost, strast i želju i vođen je ratničkim duhom, koji ostvaruje život koji nas ispunjava. Vaga, na suprotnom kraju, bavi se jedinstvom, održavanjem ravnoteže, saradnjom i pravdom i koliko god nas ego podstiče da pratimo sopstveni ritam, učešće drugih u našim životima nas obogaćuje i oplemenjuje.

Supermesec u ovu atmosferu dolazi sa pomešanim energijama koje mogu biti preplavljujuće. Uticaj kvadratnog Marsa može doneti nezaustavljivu potrebu za ispunjavanjem svojih ličnih ili profesionalnih želja, dok uticaj sekstilnog Jupitera donosi energiju sreće i zadovoljstva, a pri tom kvadratni Pluton obezbeđuje prepreke i izazove. Mars će biti u sekstilu sa Uranom i trigonu sa Plutonom, što ukazuje na sklonost da razmišljamo van okvira, povezujemo se sa različitim idejama i ljudima i nastavimo sa istinskom sintezom strasti i saosećanja, što na kraju, donosi veću verovatnoću da ostvarimo svoje ciljeve.

U partnerskim odnosima intenzitet može biti „sve ili ništa“, a ako osećate da ne dobijate ono što želite, možete iskusiti vrlo haotično i turbulentno vreme.

Spoljne planete – Uran, Neptun i Pluton su i dalje u harmoničnom zagrljaju, pa ako odlučite da gradite bolji život za sebe i svet oko sebe, možete napredovati u tome.

Astrolozi savetuju da se osvrnemo na ono što se dešavalo u periodu pomračenja Sunca u Ovnu, 8. aprila ove godine, jer se te teme mogu direktno odraziti na ono što je sada aktuelno, a mogu se pojaviti i teme koje su se provlačile u skorašnjem periodu delimičnog pomračenja meseca, 17. septembra.

 Sudar energija: Šta svakom znaku donosi oktobarski pun Mesec

instagram.com/alisontoby

Pročitajte i ovo: Tri horoskopska znaka koja će imati najromantičniju jesen

Lovčev pun Mesec i njegov uticaj na horoskopske znake

Ovan

Prigrlite svoju moć u sadašnjem trenutku i iskoristite uzbuđenje i želju da budete u centru pažnje. Važno je otkrijete svoju svetlu stranu i pustite je da blista i zahtevate ono što zaslužujete i što potvrđuje vašu vrednost. Pred vama je veliki cilj, ili značajna prekretnica, a moguće su i promene u partnerskim odnosima.

Bik

Koliko god bili sposobni da gurate i vučete, Lovčev pun Mesec vam poručuje da se primirite, odmorite i oporavite. Dugujete to sebi, da ne biste sagoreli. Možete primetiti da su vam intuicija i snovi intenzivni – pronađite inspiraciju u svojim vizijama. Ako tiho radite bez eksponiranja, vaši projekti će videti napredak.

Blizanci

Vreme je za zabavu, sugeriše supermesec! Ova lunacija ističe vaša prijateljstva, zajednice i mrežu – pred vama bi mogao biti važan događaj ili prekretnica sa prijateljima. Takođe, mogli bidste videti priliku da pojurite za velikom nadom, težnjom ili ciljem – samo napred!

Rak

Velika prekretnica u vašem profesionalnom životu bi mogla biti na pomolu u zavisnosti od toga koliko ste naporno radili u proteklih šest meseci. Ako ste na pravom putu, sada vam se može otvoriti nova prilika za posao, nagradu ili unapređenje. Ali, ako niste usklađeni, možete shvatiti da je vreme da zauzmete drugačiji pristup.

Lav

Sa toliko uzbudljive energije koja pucketa kroz svemir, spremni ste da se vinete u visine! Lovčev pun Mesec vas vodi van zone komfora, da naučite i isprobate nove stvari. Takođe, mogu se aktuelizovati teme putovanja, imigracije, međunarodnih odnosa, posla, akademskih pitanja, medijskih projekata…

Devica

Spremni ste da se bavite mikroskopskom analizom svojih odnosa, utvrđujući šta i koliko dajete i šta i koliko dobijate zauzvrat. Ako ste ispunjeni, mogli biste nekoga privući, a ako niste, možda ćete morati da se više zalažete. Velike su šanse da vidite značajan napredak svog materijalnog blagostanja.

Vaga

Partnerstvo je glavni prioritet za vas – privlačite nekoga bliže sebi, ili ga gurate. Mogli biste davati dugoročna obećanja ili razmišljati o braku, a mogli biste odlučiti da se udaljite od nekog ko nije adekvatan partner. Ako ste slobodni, u periodu supermesečeve energije možete naći nekog posebnog.

Škorpija

Produktivnost je u zaletu i usponu – radite punom parom, žonglirate sa milion zadataka, odgovornosti i prioriteta i super vam ide. Samo se uverite da je vaša ravnoteža između posla i privatnog života zdrava – u suprotnom, mogli biste početi da osećate posledice prenaprezanja i sagorevanja.

Strelac

Vatra ljubavi može buknuti visoko – Lovčev pun Mesec donosi sjaj željama vašeg srca. Neki bi mogli da pronađu srodnu dušu, ili da se dublje zaljube u partnera ili da odluče da ponovo zapale iskru. Drugi bi mogli da slave situaciju koja ima veze sa decom, a ako ste kreativac, muza bi vas mogla obilato nagraditi.

Jarac

Važna promena u vašem porodičnom životu je pred vama – fokusirajte se na svoj dom ili nekretnine. Neki od vas bi mogli da se sele ili bave renoviranjem i nadogradnjom. Takođe, neki od vas mogu primiti pod krov članove porodice, ili se vratiti kod roditelja.

Vodolija

Zračite sjajnim i velikim idejama, radoznali ste i uzbuđeni zbog života, ljudi, sveta. Možda debitujete na važnom projektu u oblasti komunikacije i medija i spremni ste da zablistate. Očekujte da vam se otvore mogućnosti za putovanja i da se pojave ugovori sa ponudama koje želite da uzmete u obzir.

Ribe

Finansije su u prvom planu – Lovčev pun Mesec vas ohrabruje da sumirate svoj budžet, prihode i troškove. Pozitivno je što se mogu otvoriti neki dodatni izvori prihoda, ali mogao bi se pojaviti i iznenadni trošak. Razmišljajte dugoročno, kada je upravljanje novcem u pitanju.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci kojima najviše odgovaraju kreativni poslovi

Naslovna fotografija: instagram.com/alisontoby

Brankica Milošević

Comments