Moncler Genius revija je pomerila granice mode i tradicionalne prezentacije odeće. Nakon debija na Nedelji mode u Šangaju, luksuzni italijanski brend lansirao je novu kolekciju u okviru svoje Moncler Genius linije, nazvanu The City of Genius. Kolekcija predstavlja “metropolu impresivnih iskustava koja će delovati kao globalni epicentar kreativnosti”, kako je naglasio poznati brend.

Događaj organizovan od stane Moncler Genius grupe smešten je na površini od 30.000 kvadratnih metara različitih četvrti unutar Šangaja. Brend je okupio grupu mladih vizionara sa željom da ovaj događaj bude prikaz onoga što dolazi u budućim kolekcijama Moncler Geniusa.

Neki od kokreatora su Edward Enninful OBE, Gilgamesh Farm by Donald Glover, Mercedes-Benz by Nigo, Palm Angeles, A$AP Rocky i Willow Smith. Istaknuti brendovi kao što su Rick Owens i Jil Sander imali su zasebne revije sa svojim kolekcijama.

Jil Sander Moncler The City of Genius u Šangaju je modni univerzum za sebe

instagram.com/moncler

The City of Genius inspirisan je studijom iz 1960-ih godina prošlog veka u kojoj se “98% petogodišnjaka kvalifikovalo kao genije” – navodi se u saopštenju. Međutim, taj broj je pao na 2% kada su deca porasla, zbog stresa koji dolazi sa problemima sa kojima se suočavaju odrasle osobe.

Novom kampanjom, Moncler ohrabruje sve da “održe svoje petogodišnjake u sebi”. Iskustvo i kampanju će takođe pratiti kratki film režisera Wing Shya i kaligrafsko delo umetnika Xu Binga.

Nakon ulaska u Moncler “grad” goste je dočekala instalacija renomiranog kineskog umetnika kaligrafije Xu Binga. S druge strane ulice, tri manja prostora ugostila su kolekcije A$AP Rockyja, Ricka Owensa i kineske umetnice LuLu Li, čije minimalističko delo, obogaćeno AI tehnologijom, predstavlja impresivno iskustvo koje povezuje maštu i stvarnost.

Sa druge strane, centralni deo Owensove izložbe bila je futuristička, samoodrživa, čelična struktura skloništa za ekstremne vremenske uslove, koju je dizjanirala firma Hugh Broughton Architects.

Koncertna bina bila je okružena većim prostorima u kojima su bile smeštene kolekcije Willow Smith, Frgmt by Hiroshi Fujiwara, kao i Edwarda Enninfula.

Moncler Moncler The City of Genius u Šangaju je modni univerzum za sebe

instagram.com/moncler

Enninful se udružio sa brendom Moncler kako bi napravio prvu konfekcijsku kolekciju pod svojim imenom. Smešteni u distopijsku budućnost, modeli su prolazili kroz ekstremne vremenske uslove dok izvršavaju svakodnevne obaveze, kao što su šetnja psa ili sedenje u kancelariji na otvorenom.

Na kraju grada bili su paviljoni za Gilga Farm Donalda Glovera, američkog glumca, muzičara, pisca, reditelja i producenta, zatim za Luka and Lucie Meier – dizajnere za Jil Sander, kao i za Palm Angels čije dizajne potpisuje Francesco Ragazzi.

Ragazzi kolekcija Palms Angelsa inspirisana je trkama, dok je kolekcija A$AP Rockyja nadahnuta ekstremnim sportovima. Kuća Jil Sander je nastavila svoju potragu za organskim i zaobljenim siluetama, a revija je predstavljena u rotondi ograđenoj zakrivljenim ekranima, koji su prikazivali lepotu alpskih vrhova.

Gloverova kolekcija  je bila inspirisana radnom odećom sa nostalgičnim prizvukom.

Moncler Genius Moncler The City of Genius u Šangaju je modni univerzum za sebe

instagram.com/moncler

Remo Ruffini, predsednik i glavni izvršni direktor Monclera, koji je predstavio projekat Genius 2018. godine, rekao je da je ovogodišnja grupa saradnika dobila isto pitanje: “Kako održati u životu kreativnu genijalnost?”

Više od 8.000 gostiju  je prisustvovalo događaju – od poznatih ličnosti, modnih urednika, uticajnih umetnika, do rukovodilaca luksuznih brendova iz Šangaja, PR-a, kuvara i muzičara.

Glavne zvezde bile  su Rihanna, koja je bila tu da podrži A$AP Rokyja, Naomi Campbell, Anne Hathaway, Shu Qi, Leah Dou, španski glumac Manu Río…

Rihanna i Rocky Moncler The City of Genius u Šangaju je modni univerzum za sebe

instagram.com/phuckyorihanna_

Spektakl je pratio dvočasovni prenos uživo na kineskim platformama društvenih mreža, uključujući WeChat, Weibo, Douyin, kao i Xiaohongshu.

Anne Hathaway Moncler The City of Genius u Šangaju je modni univerzum za sebe

instagram.com/yize1031

Noć je završena energičnim nastupom Lijuna Chena i Henryja Laua. A$AP Rocky je nastupio na after partiju održanom u hotelu Bulgari Shanghai sa Rihannom, Naomi, Ríosem, Enninfulom i drugima koji su se nalazili u publici.

Pročitajte i ovo: Giorgio Armani One Night Only revija je filmska oda Njujorku – od italijanskog majstora stila

Naslovna fotografija: instagram.com/phuckyorihanna_

Sanja Belinić

Comments