Sezona Škorpije je smenila sezonu Vage – zagazili smo duboko u jesen, noći postaju duže, a mistična i inspirativna atmosfera preovlađuje, pojačavajući našu sposobnost da se fokusiramo na svoje težnje.

Tradicionalni vladar ovog fiksnog vodelnog znaka je Mars, planeta akcije i energije, a u savremenoj astrologiji Škorpijinim vladarom se smatra Pluton, koji nadgleda transformaciju, smrt i ponovno rođenje, moć i kontrolu. Ovo je doba kada treba da probudite svoju unutrašnju vatru i odbacite ono što vam više ne služi, kako biste mogli da izgradite nešto novo. U periodu sezone Škorpije možete otkriti emocionalni podtekst u intenzivnim interakcijama i situacijama.

Šta generalno donosi sezona Škorpije

Kada Sunce krene na svoj godišnji put kroz Škorpiju (od 22. oktobra do 21. novembra), težićemo dubljoj intimnosti u svojim emocionalnim vezama, većoj moći i kontroli u našim životima, otkrivanju tajni i osvetljavanju životnih senki. Pošto Škorpija visoko ceni privatnost, mogli bismo osećati potrebu da svoje misli, osećanja i težnje češće zadržavamo za sebe, tražeći od drugih da zasluže i održe naše poverenje. Vreme je za preispitivanje veza i odnosa i zbližavanje na osnovu onoga što u toj analizi utvrdimo.

Sezona Škorpije može biti motivišuća i osnažujuća, podstičući našu strast ka saznanju i otkrivanju i fokusiranost na ciljeve. Takođe se može pojačati tvrdoglavost, što nam može ometati lični rast, ali će pomoći da se izvučemo iz kolotečine.

Pošto je Škorpija povezana sa osmom kućom zajedničkih resursa i emocionalnih veza, ovo je period za negovanje naših najbližih odnosa i sagledavanje poverenja i intimnosti. Takođe, mogu se pojaviti i rešavati novčana pitanja unutar porodice (nasledstvo, imanja, investicije).

Najvažniji planetarni uticaji tokom sezone Škorpije

Prvih desetak dana u sezoni Škorpije, Mars orijentisan na akciju biće u sentimentlnom, osetljivom i srdačnom Raku, čiji su prioriteti negovanje i emocionalnost. Ovo nije najbolje mesto za planetu energije, ali sekstil sa Uranom u prizemljenom Biku 24. oktobra može pojačati potrebu za preuzimanjem inicijative i promenu svega što više ne funkcioniše, naročito po pitanju porodičnih veza i zarađivanja novca. Fokus se još više izoštrava 3. novembra, dok se Mars suprotstavlja Plutonu u Jarcu, pre nego napusti Raka i pređe u Lava.

I druge velike planete imaju živahan i avanturistički uticaj – Veneri u vatrenom Strelcu pridružuje se Merukur 2. novembra, donoseći želju za lutanjem, pojačavajući optimizam, samoizražavanje i kreativnost.

Sezona Škorpije donosi i preretrogradnu fazu – 7. novembra ulazimo u senku Merkura koji svoje poslednje retrogradno kretanje u godini započinje 25. novembra (do 15. decembra) u Strelcu, nudeći uvid u teme kojima ćemo se baviti tokom retrogradnosti.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci kojima najviše odgovaraju kreativni poslovi

sezona skorpije Šta turbulentna sezona Škorpije donosi svakom horoskopskom znaku

instagram.com/itsjulialouise

Kako sezona Škorpije utiče na svaki horoskopski znak

Ovan

Bićete usmereni na jačanje vza sa voljenim osobama, kao i na imovinska i novčana pitnja koja uključuju vaše najbliže. Krećući se kroz ovaj emotivan period možete videti priliku da preduzmete akcije u životnim aspektima, koji često nisu jasno osvetljeni. Proverite svoj nivo udobnosti u određenim vezama i prilagodite se u skladu sa svojim uvidima.

Bik

Krećete se promišljenim tempom i bez žurbe, laserski fokusirani na ciljeve koje želite da dostignete. Ovaj period je povoljan za pregovaranje i posredovanje u izazovnim situacijama u kojima se možete naći da kolegom, članom porodice, prijateljem. Zahvaljujući vašoj vladarki Veneri, koja se kreće kroz vaš sektor intimnosti i zajedničkih resursa do 11. novembra, možete lakše rešavati finansijska pitanja sa bliskim osobama.

Blizanci

Bićete inspirisani da se bavite izazovima u vezi sa zdravljem i svakodnevnom rutinom, dok Sunce prolazi kroz vašu wellness zonu. Možete lakše uvesti zdravije navike kojima težite, naročito ako se udružite sa prijateljem ili članom porodice koji ima iste zdravstvene ciljeve. Naročito povoljan period za početak neke zdrave prakse je oko mladog meseca, 1. novembra.

Rak

Sunce prolazi kroz vašu zonu samoizražavanja i romantike, pojačavajući vašu želju da uvedete više lakoće i razigranosti u svoje odnose. Ulivanje bezbrižne energije u vaš život, može vam pomoći da povećate samopouzdanje i učiniti vas spremnijim da delite ono što vam je na srcu, što će ojačati vaše bliske odnose.

Lav

Sezona Škorpije osvetljava vaše odnose sa članovima porodice – mogli biste otkriti da je nemoguće pobeći od rešavanja tekućih emocionalnih problema ili drugih izazova sa kojima se morate direktno suočiti. Potresi koje možete iskusiti na kraju vam donose emocionalno isceljenje, a kada Mars uđe u vaš znak 3. novembra, vaša želja da ostvarite svoje vizije će biti još vatrenija.

Devica

Sunce se kreće kroz vašu komunikacionu zonu i društveni život je izvor ispunjenja i radosti. Bićete u pokretu, rezervisani i zauzeti i željni da se povežete kroz mentalno stimulativne razgovore. Sve dok se Merkur, vaša vladajuća planeta 2. novembra ne prebaci u vašu mirniju kućnu zonu, ovo je odlično vreme da se udružite sa prijateljima ili kolegama u intelektualnim aktivnostima ili učenju novih veština.

Vaga

Dok Sunce provodi vreme u vašoj zoni novca, osećaćete se samopouzdanjije i spremnije da povučete hrabre poteze i povećate prihode. Bez obzira da li tražite nov način da zaradite, ili pokušavate više da postignete sa onim čime se bavite, bićete osnaženi da sledite svoj cilj. Usklađenost sa sopstvenom vrednošću pomoći će da usmerite samootkrića ka postizanju finansijskih ciljeva.

Škorpija

Scana je postavljena u vašu čast, Škorpije! Ako želite da se nađete u centru pažnje, kako biste zaslužili aplauze ili promenili način na koji se predstavljate u svetu, ovo je vaša šansa, jer Sunce prolazi kroz vašu zonu slike o sebi. Bićete samouvereniji i željni da pokažete svoje sposobnosti i perspektivu – razmislite o onome što želite, a zati iskoristite energiju mladog meseca, 1. novembra, da to i ostvarite.

Strelac

Dok se Sunce kreće kroz vašu zonu duhovnosti, ovo bi moglo biti mirnije vreme za vas, barem do novembra, kada će niz planeta biti u vašem znaku ili vašoj avanturističkoj zoni. Iskoristite ovaj restorativni period tako što ćete više pažnje posvetiti svojim snovima i usredsrediti se na negovanje duhovnog i psihološkog blagostanja. Prakse svesnosti mogu podržati vaše lične ciljeve.

Jarac

Sezona Škorpije podržava vaše napore da ostvarite dugoročne želje i ciljeve. Možete biti inspirisani da krenete u novom pravcu, ili na neki način promenite igru, sa punim samopouzdanjem i sposobnošću da ostvarite konkretne rezultate. Možete otkriti da ste još više motivisani, kada vaš vladar Saturn završi retrogradni hod u vašem sektoru komunikacije, 15. novembra.

Vodolija

Usredsređeni ste na karijeru i podstaknuti da preuzmete zadatke koji vam omogućavaju da imate vodeću ulogu, ili ostavite utisak na pretpostavljene. U ovom periodu možete samo odrediti ritam i koreografiju svojih koraka, preuzeti više odgovornosti i zablistati u centru pažnje. Vaša moć da upravljate svojom karijerom biće pojačana, naročito u timskom radu i grupnim projektima.

Ribe

Ako žudite za šansom da uzdrmate svoj svakodnevni raspored, mogli biste se naći u mogućnosti da putujete na veće udaljenosti, ili da upoznate ljude van svoje društvene mreže. Filozofski razgovori, prilike za upijanje znanja, seminari, grupne aktivnosti – mogli bi ispuniti ovu potrebu. Sa Venerom orijentisanom na odnose i Merkurom koji prikuplja informacije u zoni vaše karijere od 2. do 11. novembra imaćete uzbudljivu priliku da pokažete svoje veštine i šarm.

Pročitajte i ovo: Ideje za jesenji dejt prema horoskopu – romantični sastanak za svaki znak

Brankica Milošević

Comments