Prošlog petka u Njujorku je otvorena nova Jacquemus radnja, izazvavši oduševljenje među ljubiteljima brenda koji su s nestrpljenjem iščekivali ovaj trenutak.

Uspon ovog brenda, koji je obožavan među milenijalcima i generacijom Z, nije se desio preko noći, već je rezultat njihove višegodišnje posvećenosti u svim oblastima. Njihov prepoznatljiv dizajn u kombinaciji sa kreativnim kampanjama savršeno komuniciraju sa publikom i ostavljaju trajan utisak.

Kako izgleda nova Jacquemus radnja

Smeštena u SoHou, na uglu ulica Spring i Wooster, nova prodavnica zauzima površinu od 270 kvadratnih metara raspoređenih na dva sprata kuće u federalnom stilu, izgrađene 1818. godine. Eksterijer kuće čini fasada popločana ciglama koja je sa bočnih strana obložena drvenim panelima i savršeno se uklapa uz lisnati pejzaž okolnog komšiluka, stvarajući jedinstven balans između tradicionalnog i prirodnog ambijenta.

S druge strane, savremeni enterijer, koji je dizajnirao priznati holandski arhitektonski studio OMA, u oštrom je kontrastu sa spoljnim izgledom butika.

nova jacquemus radnja 3 Kad se spoje Jacquemus i Njujork: Zavirite u prvi američki butik popularne modne kuće

instagram.com/jacquemus

Unutrašnjost radnje predstavlja mešavinu Jacquemus korena i savremenog francuskog šarma.

Pod je prekriven francuskim krečnjakom Pierre de Bourgogne, koji dodatno naglašava sofisticiran dizajn prostora, i uparen je sa zidovima i detaljima u sličnim neutralnim nijansama.

nova jacquemus radnja 4 Kad se spoje Jacquemus i Njujork: Zavirite u prvi američki butik popularne modne kuće

instagram.com/jacquemus

U centru pažnje se nalazi široko stepenište sa gvozdenim gelenderom, inspirisano radom francuskog aritekte Jacques Couëllea, koje predstavlja savršen spoj savremenog i rustičnog.

Prostor je namešten komadima dizajnera koje i osnivač brenda Simon Porte Jacquemus poštuje i voli. Nameštaj koji se nalazi u butiku predstavlja kombinaciju custom rada i kolekcionarskih komada poput Jean Royère stolica i Baker fotelja presvučenih u plavi štof.

Pored toga, pored prozora je pažljivo pozicionitan par Usonia stolica koje potpisuje Frank Lloyd Wright, a koje su inače iznajmljene od britanske aukcijske kuće Christie’s za potrebe dekorisanja ove radnje.

Dodir Provanse je prisutan kroz ceo prostor, što se primećuje kroz banana-žutu boju zavesa u kabinama i sitnim snopovima pšenice koje ukrašavaju prostrane kamene ploče.

nova jacquemus radnja 2 Kad se spoje Jacquemus i Njujork: Zavirite u prvi američki butik popularne modne kuće

instagram.com/jacquemus

Ispod dekora i umetnina se nalaze pločice sa oznakama nalik onim koji se mogu videti u muzeju, a neka od prisutnih dela uključuju radove koje potpisuju Wolfgang Tillmans i Joan Miró. Jacquemus ističe da skoro sve detalje pronalazi sam jer se skupljanje umetnosti još jedna od njegovih strasti.

Ovo je prva ranja koju je Jacquemus otvorio na američkom tržištu, a druga koju brend poseduje van Pariza, ako uključimo i mali butik smešten u Sen Tropeu. U prodavnici se može naći celokupan asortiman brenda koji uključuje žensku i mušku garderibu, kao i aksesoare, cipele i tašne.

Pročitajte i ovo: Moncler “The City of Genius” u Šangaju je modni univerzum za sebe

Naslovna fotografija: instagram.com/jacquemus

Dragana Miletić

Comments