Lady Gaga, dobitnica 13 GRAMMY nagrada, danas je na oduševljenje fanova objavila “Disease“ prvi singl sa nadolazećeg izdanja.

Album (koji njeni fanovi od milja zovu „LG7“) planiran je za proleće 2025. godine i označava njen dugoočekivani povratak na pop scenu. Najnovija pesma dolazi nedugo nakon izdanja „Harlequin“, konceptualnog albuma koji prati radnju filma „Joker: Folie à Deux“. „Harlequin“ se popeo do prvog mesta Billboard jazz top liste i ušao u top 20 Billboard 200 liste, a nije izostala ni velika podrška od strane kritičara.

U Rolling Stone-u ga opisuju kao „jazz album prepun klasika s kojim se Gaga pronašla u svom elementu“, dok u The New York Times-u primećuju da „Gaga, naravno, sa lakoćom može izvesti ovakve pozorišne izvedbe, ali, zahvaljujući aranžmanu koji spaja svet rock muzike sa svetom opere, obogaćuje pesmu ‘The Joker’ potpuno novom energijom“.

USA Today naziva album „jednim od njenih najboljih trenutaka uhvaćenih u studiju“, dodajući da „nakon slušanja ‘Harlequin’ nemoguće je ne osetiti još veće poštovanje prema ovoj pevačici i glumici“.

Lady Gaga scaled Lady Gaga singlom „Disease“ najavljuje novi album!

Lady Gaga i dalje dominira Billboard Global 200 top listom u saradnji sa Bruno Marsom i pesmom „Die With a Smile“ koja je već osam uzastopnih nedelja na prvom mestu, čineći njen ovogodišnji najdugovečniji broj 1 na top listi. Pesma je od izlaska ostvarila više od 1,06 milijardi strimova.

Lady Gaga je trenutno treća na svetu po broju mesečnih slušalaca na Spotify-u, a zanimljivo je da je jedna od tek pet muzičara u istoriji ove platforme koja se može pohvaliti time da ima više od 100 miliona mesečnih slušalaca. Među njenim istaknutim projektima iz 2024. su i saradnja s The Rolling Stonesima na pesmi „Sweet Sounds of Heaven“, kao i koncertni film „GAGA: CHROMATICA BALL“, koji je kritika takođe dočekala sa oduševljenjem.

s 4 scaled Lady Gaga singlom „Disease“ najavljuje novi album!

Izdanje „Disease“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music.

Comments