Iako smo, kalendarski, već zagazili u oktobar, temperaturno je u Italiji i dalje leto. Budući da je Bolonja univerzitetski grad, početak oktobra je specifičan po dolasku brojnih studenata iz različitih delova Italije i sveta. Kako izgleda mešavina leta, jeseni, stilova i specifičnog italijanskog osećaja za modu pogledajte na sledećim slikama.

15 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher

Neobične cipele daju utisak moderne Pokahontas

Džins i koža idu tako dobro zajedno! Kako nam je svima dosta donjeg veša koji viri iz pantalona, podržavamo ove farmerke sa visokim strukom. Da biste izbegli monotoniju teksasa i obične bele majice, kombinaciju dopunite interesantnim detaljima od kože, poput ovih cipela.

23 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher

Ne prestajemo da nosimo gomile različitih narukvica

Bela košulja nikada nije izgledala ležernije! Uz crvenu suknju sa printom životinja, deluje kao idealna kombinacija za popodnevnu šetnju gradom. Brojne narukvice nas podsećaju na leto, a na dolazak jeseni ukazuju kožne bajkerske čizme. Efektne u letnjoj kombinaciji, biće veoma korisne i na hladnijim temperaturama, kao i za gacanje po kiši.

35 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher

Boho stil je i dalje u trendu

Da je boho stil i dalje aktuelan, dokazuje nam ova devojka. Sve je uklopljeno: od frizure, naočari za sunce, torbe do čizama.

44 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher

Crna boja je idealna i za dnevne i za večernje prilike

Kvalitetni crni komadi odeće su klasika i mala je verovatnoća da će ikada izaći iz mode. Monohromnost je izbegnuta jednostavnom belom majicom. Interesantna metalna dugmad na suknji su se savršeno uklopila uz dugačku, tanku ogrlicu i glomaznu narukvicu. Čista desetka!

55 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher

Kada su detalji u pitanju, često važi onaj čuveni izraz

Ukoliko ste ljubitelj letnjih haljina, ne morate ih se još uvek odreći! Obucite preko haljine interesantan džemper i produžili ste joj “rok trajanja“ na početak jeseni. Uz svedene detalje, poput elegantnog sata sa kožnom narukvicom, možete vrlo lako da postignete chic izgled. Velika torba je praktična za povratak na posao, fakultet ili školu.

63 La Moda Italiana: Bologna Style Catcher
Casual muški stil ne mora da bude dosadan

Nisu svi Italijani tip-top sređeni u svako doba dana! Mlađa generacija preferira patike i majice sa zanimljivim printom. Pantalone u zelenoj boji su odlična alternativa klasičnom džinsu.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments