#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Više niti u toalet ne idete bez mobitela i ostalih inih tehnoloških čuda. Zapravo, bez toga možete, ali bez Facebooka, Twittera i nekolicine ostalih društvenih mreža – ne! U čemu je čar? Neki će pronaći opravdanje te će reći kako im je, primjerice, Facebook neophodan zbog posla. U što, naravno, nećemo u potpunosti povjerovati. Stoga nas niti ne čudi činjenica kako je sve više onih koji svojim zaposlenicima zabranjuju odlazak na društvene mreže, posebice, Facebook.

Drugi će otvoreno priznati kako su ovisni. Iz tog je razloga osmišljen termin FAD (Facebook Addiction Disorder), što znači ovisnost o Facebooku. To nije znanstveno utemeljen termin, ali itekako odgovara stanju današnjice. Pet minuta redovito se pretvori u sedamdeset i pet minuta. Pokušajte se – kontrolirati. Zvuči teško, ali nije nemoguće. Pokušajte malenim koracima: kada ste vani s partnerom ili prijateljima, klonite se mobitela i ostalih inih stvari. Potom si zadajte rok koji ne smijete prekoračiti: dnevno si dopustite 60 minuta boravljenja na društvenim mrežama. I sve snage usmjerite na to da tijekom isteka šezdesete minute stisnete close.

Slika 185 A da stisneš log off?

Izgledate li i vi tako?

Jeste li primijetili kako je sve manje privatnosti, a sve više otkrivanja o sebi samima. I kada izbrišete svoj korisnički račun na nekoj od društvenih mreža, vaši podaci su dostupni onima “gore”. Prisjetite se čovjeka kojega tek površno poznajete. Nakon samo jednog posjeta njegovom profilu na nekoj od društvenih mreža, o njemu ćete znati upravo onoliko koliko je potrebno da zaključite želite li ga bolje upoznati ili ne. Je li to dovoljno, razmislite sami. Privatnost postaje nepoznanica, a izloženost buja. No, čini mi se kako smo se već odavno pomirili s činjenicom kako je privatnost prošlost. Dok se ne ogolimo do kože, nećemo prestati. Jesu li društvene mreže blagoslov ili prokletstvo, naposljetku, zaključite sami. Ja moram prestati s pisanjem jer sam se sjetila knjige s naslovom: “Raspi mi pepeo po Bergdorf Goodmanu”. Oni koji su upućeni u takve stvari, znat će o čemu pričam. I zašto je važno objaviti njezinu naslovnicu na Facebook: kako bi i oni koji nisu upućeni, postali upućeni! Ovisnica u meni nadodat će: izaberite lijepu sliku za svoj profil i ne pokušavajte biti netko drugi.

Slika 2.5 A da stisneš log off?

Bezgranične mogućnosti društvenih mreža - koje nas obaraju s nogu

Izvori fotografija: outlooktechnicalsupport.com, writerlisamason.com


Ela Vujanić osim što je studentica stručnog studija sestrinstva, ona je i kolumnistica i novinarka. To joj nije bilo dovoljno, pa se zajedno sa svojom najboljom prijateljicom upustila u avanturu nazvanu Modni ručak, u kojoj su iskazale sva svoja kulinarska umijeća. Mrsko joj je pitanje “Što je pisac želio reći?” Zašto? Zato što joj se, kao što i sami vidite, uvijek činilo da je pisac želio reći više od jedne stvari ili možda niti sam nije točno znao što želi reći.

Editors choice