Maskenbali su ponovo u modi. Valjda ova tmurna vremena bude u ljudima želju da budu neko drugi, na nekom drugom mestu ili u nekom drugom vremenu. Neki čak imaju želju da budu i neka druga vrsta ili sa neke druge planete. Jedino na jednom maskenbalu možete ponovo da vidite Merlin Monro ili da se ljubite sa Elvisom Prislijem ili Majklom Džeksonom. Može zet da vam bude Džim Morison, da neobavezno ćaskate sa notnim zapisom ili da vas nervira kako se jezivo smeje kraljica Elizabeta.

Masquerade Ball1 A, koja je tvoja maska?

Svoju neodoljivu čar imaju naravno i pripreme. Možda neki ne znaju, ali ja sam stručnjak kad su maskenbali u pitanju, pa ću dozvoliti sebi da budem toliko slobodna i da dam par saveta svima onima koji planiraju da nekada naprave maskenbal.

Maskenbali su za decu – tačno i netačno.

Deca vole da se maskiraju i da se pretvaraju da su neko drugi. Princeze i prinčevi, kauboji i indijanci, lopovi i policajci i tako dalje. Onda odrastu i sve postane glupo i “blam”. Ustvari je zabavnije nego ikada, jer koja se to Džesika Rebit ili francuska sobarica nervira oko ispita, kredita, posla, para, itd.

Kako da napravim masku?

Ovo pitanje čak i mene proganja, ali na kraju svaka maska ispadne super. Prvo, za neke maske imate sve potrebne delove u svom ormanu ili kod mame, sestre i drugarica. Ako ste maštovitiji pa želite nešto da napravite od nule imajte u vidu da će to biti žurka, a ne modna pista, da ne postoji inspekcija za pregledanje kvaliteta maski i da će osvetljenje verovatno biti smanjeno, a cirkulacija alkohola povećana. Za maske koje sam ja odlučila da sašijem izraz “sklepano” najviše odgovara!

europa 07 176 A, koja je tvoja maska?

Niko neće hteti da se maskira – moguće, ali ne verujem.

Ovde je već pitanje kakvo vam je društvo. Ja lično mojim drugarima pretim, tako da se uglavnom svi maskiraju, ali postoje i drugi načini. Moguće je da će na vašem prvom maskenbalu odnos nemaskiranih biti veći, ali setu mašte je teško odoleti. Kada partibrejkerska ekipa vidi kako je vama zabavno, broj će opadati iz godine u godinu – GARANTUJEM!

Dodatne čari, ako postanete zagriženi “maskenbalaš” mogu biti određivane teme žurke, npr. sedamdesete ili horor, a dodatni efekat može biti i ukrašavanje prostora, što je takođe vrlo lako. Vaše mame, bake, tetke i ostala rodbina sigurno imaju gomilu materijala za šivenje, čaršava i stoljnjaka u raznim bojama, pokupite one koji vam odgovaraju i prekrijte nameštaj po kući. Po zidovima izlepite neke tematske postere, aluminijumskom folijom i papirom za pakovanje poklona takođe može dosta da se uradi, a umesto raznoraznog specijalnog osvetljenja meni su, kao amateru, dosta pomogle novogodišnje lampice za jelku.

I poslednja, ali ne najmanje važna stvar, je muzika. Mislim da je Internet, bar za sada, potpuno rešio ovaj problem, dakle ostaje samo da pritisnete “play”!


Sandra Stefanović je devojka sa vrelog asfalta, ali hladne glave, bez dlake na jeziku i totalno nema vremena za gubljenje!

Comments