Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

“Za mene, bela košulja je #musthave… Sve ostalo dolazi posle nje.” – Karl Lagerfeld

Nakon što je legendarni dizajner preminuo početkom ove godine od komplikacija nastalih usled kancerogene bolesti, iza njega je ostala ne samo unapred urađena kolekcija za jesen/zimu 2019 modne kuće Chanel, već i veliki broj neutešnih prijatelja i saradnika. Tokom svoje dugačke i uspešne karijere art direktora u Chanel-u, ali i saradnje sa drugim velikim imenima u svetu mode, kao što je recimo Fendi, i sopstvenog brenda, Karl je za sobom ostavio još jedan, poslednji #musthave koji svi mi trenutno upražnjavamo. Čovek od velikog stila, čovek koji je diktirao modne trendove i oblačio svetske zvezde, po rečima svojih prijatelja i saradnika bio je idealan saradnik i odan prijatelj. S obzirom na to bio aktivista čak i izvan modne industrije, bio je potpuno očekivano da mu njegovi prijatelji upriliče još jedan omaž kroz nekakav društveno-aktivan projekat.

Tako je u organizaciji Karlove savetnice Karine Rotifeld realizovan isti pod nazivom “A Tribute to Karl Lagerfeld: The White Shirt Project”. Projekat je inače humanitarnog karaktera i uključuje 7 modela belih košulja donetih u rukopisu 7 Karlovih prijatelja i saradnika. One su izrađene u 77 primeraka i dostupne su na sajtovima farfetch.com i karl.comNovac prikupljen od prodaje ovih košulja ide u dobrotvorne svrhe, i to adresiran na organizaciju i projekat istraživačkog karaktera “Sauver La Vie” na pariškom univerzitetu Paris Descartes University. Ovaj projekat, na čelu sa njegovom kuratorkom Rotifeld, započeo je izložbom unikatnih eksponata belih košulja u Maison Karl Lagerfeld u Parizu, krajem septembra i doneo je interpretaciju ovog #musthave komada u rukopisu velikog broja Karlovih prijatelja, među kojima su se pored sedam pomenutih, našli i mnogi drugi.

View this post on Instagram

Twinning is winning in #KARLLAGERFELD dresses.

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

Inače, kako je omiljeni broj velikog dizajnera upravo bio broj 7, ni ne čudi zašto postoji baš 7 verzija čuvene bele košulje izrađene u 77 primeraka i to od strane Carine Roitfeld, Care Delevingne, Tommyja Hilfigera, Sébastiena Jondeaua, Diane Kruger, Kate Moss i Takashija Murakamija. U naredim redovima donosimo interpretacije ovih 7 modnih ostvarenja kroz citate i snimke, koje su ovom prilikom njihovi dizajneri ostavili kao trag.

Editors choice