Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

4d20e1463efa362298a5eb79a  A uz žvake   karte za koncert!

Kupi karte - bilo nekad

Sujeta je, ljudi moji, čudo jedno. Toliko je danas mnogo ima među ljudima a najviše, izgleda, među estradnjacima. Malo ko od njih sebe gleda realnim očima, gađaju se nekim enormnim honorarima i rasprodatim ulaznicama za koncerte i nastupe. Dižu se u nebesa, stavljaju sebe na tron i mažu oči ovom ludom narodu. A istina je daleko od toga, mnogo dalje nego što i sami sebi smeju da priznaju.

Da bi zalečili svoje komplekse ili konkurenciji natrljali nos, spremni su na sve. Na sve, čak i da izgube i poslednji delić slave i ugleda u očima onih koji ih demaskiraju, zarad prevarenih i obmanutih drugih pet. Baš ovih dana, dok idemo u susret “najvećoj rođendanskoj žurki na Balkanu” zasipaju nas kartama sa svih strana. Štancuju se i dele ulaznice na sve strane, od ulice do kafića, preko supermarketa i kao vrhunac ludosti i apsurda po fakultetima. Da, da , dobro ste pročitali – s nevericom sam posmatrao kako uz indeks sa overenim zimskim semestrom dobijam tri ulaznice za “spektakl” u Areni.

E moja ti – nekad si žarila i palila širom Balkana, nekad su tvoje oči bile more Jadransko, nekad tvoja kosa klasje Panonsko, a sad se karte za tvoj koncert dele poput flajera po gradu. Zar je dotle došlo? Zar nije bolja jedna Arena puna pravih fanova koji ce od srca doći i pevati sa tobom, nego na silu popuniti i drugu samo da bi se reklo da su najduže noge estrade i dalje broj jedan? Zar je uspeh da na koncert dođe svako ko to veče nije znao gde da izbleji al’ se misli “što da ne, i tako sam karte našao na ulici”? Ili je frka da se neće napuniti Arena ni to prvo veče? A kako onda sujeta da prizna da je Mile ostao u disku davno davno?

Svaka čast i za trud i za entuzijazam, to jeste za svaku pohvalu, i uopšte ne sumnjam da se daje maksimum da publika zaista doživi spektakl i lepo se porovede. Ali, zar po cenu da znaš da je pola partera gotovo slučajno zalutalo u Arenu? E lepa moja, velike zvezde se nikad ne dele uz prašak za veš, hleb i markicu za prevoz, a sutra možda i uz žvake. Velike, istinske legende znaju kad treba stati i to ostati.  Nisi, nažalost, jedina ni prva. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni za čiji se koncert traži karta više. U redu, svi ćete se žaliti na krizu i besparicu ali nema toga što se u Beogradu ne može prodati… Planuti ako vredi, bez obzira na cenu, i to su mnogi,pre svega strani izvođači, s preskupim ulaznicama za koncert dokazali, tako da ne smarajte više sa tim. Kako je krenulo, počećete da plaćate da se dolazi na koncerte kao u one jeftine emisije gde se publici diriguje aplauz.

Ali, čaršija je mala, a predstava loša tako da se istina vrlo brzo sazna i sve što ostane su podsmeh i sažaljenje.

Nije lako žariti i paliti, a onda ostati kao plamičak sveće na vetru, ali nije ni strašno ni za osudu. Uspeh je imati hitove, prepune stadione i milione prodatih ploča, ali nikad ne treba dozvoliti da sujete od zvezde napravi varnicu. Uz sve stihove koje ste naučili, možda bi trebalo dobro zapamtiti i ovaj “kompleksi i sujeta vrlo loše su stvari, preko noći od dive prosjaka pravi”.


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Editors choice