Gubitak kose je pojava koja dolazi sa godinama, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Posledica je gena, ali i faktora koji negativno utiču na vlas kose i smanjuju rast. Usled korišćenja raznih proizvoda, ali i farbanja, peglanja, svakodnevnog feniranja, dolazi do pucanja vlasi i oštećenja.

Smatra se da je gubitak od šezdeset do stotinu dlaka dnevno normalan. Sve što je preko ovog broja karakteriše se pojačanim opadanjem kose i ukazuje na problem koji hitno treba rešiti. Neophodno je javiti se dermatologu ukoliko se primeti proređivanje dlake na temenu, a kod nekih žena je izražen i nedostatak kose na čelu, gde počinju vlakna. Tako bore više dolaze do izražaja, a problem je uočljiv. Sa pravilnom terapijom proces se može zaustaviti, a preostali koren kose učiniti jačim. Umesto da se konsultuju sa dermatologom neke osobe pohrle što pre kod hirurga i reše da taj nedostatak reše skalpelom.

Ipak, drugi misle da nadogradnja kose rešava problem samo kratkotrajno, pa kako su perike prevaziđene, a jedini izbor koji preostaje jeste transplatacija kose hiruškim putem.

19 Aaaa, gubim kosu!

Postoje brojni proizvodi za brži rast kose, koji su precenjeni i mnogo reklamirani, ali treba pronaći preparat koji zaista ima potencijal.

Prema poslednjim istraživanjima znatno veći broj muškaraca ima problem ovog tipa u odnosu na žene. Rešavanje ovog problema nije nimalo lako, a hiruške intervencije osim što su skupe, veoma su bolne. Često se desi i da je klijent nezadovoljan ukoliko su želje prevelike i ne poklope se sa sposobnošću i mogućnostima hirurga.

Ovo jeste brzo rešenje, a procedura uključuje rez nasred glave u koji se ugrađuje prirodna kosa.

Procedura je dostupna kako za muškarce, tako i za žene. Smanjenjem čela i stavlanjem kose, manje bore dolaze do izražaja, tako bar kažu.

Instant rezultati

Zahvaljujući operaciji, rezultati su brzi i uočljivi, a osoba skoro pa neprepoznatljiva. Baš takve osobe dobijaju pozitivne komentare na račun zbog izgleda, a neretko se čuje da se osoba podmladila.

Ožiljak posle operacije brzo zarasta i nije toliko uočljiv. Ali ono što je uočljivo jeste cena ove operacije koja je dosta visoka, a ovaj tretman i novi look plaća se u Americi više od 7,000 dolara.

Izvor fotografija: lepotaizdravlje.rs


Violeta Stojanović

Comments