#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Aaaa, gubim kosu!

Aaaa, gubim kosu!

Gubitak kose je pojava koja dolazi sa godinama, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

Posledica je gena, ali i faktora koji negativno utiču na vlas kose i smanjuju rast. Usled korišćenja raznih proizvoda, ali i farbanja, peglanja, svakodnevnog feniranja, dolazi do pucanja vlasi i oštećenja.

Smatra se da je gubitak od šezdeset do stotinu dlaka dnevno normalan. Sve što je preko ovog broja karakteriše se pojačanim opadanjem kose i ukazuje na problem koji hitno treba rešiti. Neophodno je javiti se dermatologu ukoliko se primeti proređivanje dlake na temenu, a kod nekih žena je izražen i nedostatak kose na čelu, gde počinju vlakna. Tako bore više dolaze do izražaja, a problem je uočljiv. Sa pravilnom terapijom proces se može zaustaviti, a preostali koren kose učiniti jačim. Umesto da se konsultuju sa dermatologom neke osobe pohrle što pre kod hirurga i reše da taj nedostatak reše skalpelom.

Ipak, drugi misle da nadogradnja kose rešava problem samo kratkotrajno, pa kako su perike prevaziđene, a jedini izbor koji preostaje jeste transplatacija kose hiruškim putem.

19 Aaaa, gubim kosu!

Postoje brojni proizvodi za brži rast kose, koji su precenjeni i mnogo reklamirani, ali treba pronaći preparat koji zaista ima potencijal.

Prema poslednjim istraživanjima znatno veći broj muškaraca ima problem ovog tipa u odnosu na žene. Rešavanje ovog problema nije nimalo lako, a hiruške intervencije osim što su skupe, veoma su bolne. Često se desi i da je klijent nezadovoljan ukoliko su želje prevelike i ne poklope se sa sposobnošću i mogućnostima hirurga.

Ovo jeste brzo rešenje, a procedura uključuje rez nasred glave u koji se ugrađuje prirodna kosa.

Procedura je dostupna kako za muškarce, tako i za žene. Smanjenjem čela i stavlanjem kose, manje bore dolaze do izražaja, tako bar kažu.

Instant rezultati

Zahvaljujući operaciji, rezultati su brzi i uočljivi, a osoba skoro pa neprepoznatljiva. Baš takve osobe dobijaju pozitivne komentare na račun zbog izgleda, a neretko se čuje da se osoba podmladila.

Ožiljak posle operacije brzo zarasta i nije toliko uočljiv. Ali ono što je uočljivo jeste cena ove operacije koja je dosta visoka, a ovaj tretman i novi look plaća se u Americi više od 7,000 dolara.

Izvor fotografija: lepotaizdravlje.rs


Violeta Stojanović

Editors choice