Povodom 9. festivala integrisanih komunikacija KAKTUS by Shoppster Srbija, koji će biti održan 1. i 2. novembra u Beogradu pod sloganom „Add to heart“, Marketing mreža, kompanija Shoppster Srbija i udruženja Prostor, objavili su zajedničku kolaboraciju, koja ima za cilj doprinos unapređenju zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji, podizanje svesti o značaju ove teme, ali i osnaživanje i podršku osobama sa problemima mentalnog zdravlja

 

Tim povodom, korisnici udruženja Prostor, u okviru umetničke radionice, nacrtali su kaktuse, koji su postali glavni komunikacioni elementi festivala KAKTUS ove godine. Crteži korisnika udruženja naći će se i na majicama i cegerima, koje će svi građani Srbije moći da kupe preko Shoppster e-prodavnice do 10. novembra i time direktno doniraju novac za pomoć udruženju Prostor.

Majica KAKTUS Z 1 Add to heart   pokrenuta kampanja unapređenja zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji

„Znamo koliko je kolaboracija važna, ali nismo želeli da se ona svede samo na slogan ili zanimljive, šarene vizuale. Želeli smo da pokažemo kako kolaboracija izgleda u praksi. I to je upravo ‘Add to heart’ nacionalna društveno-odgovorna kampanja, koju je osmislio kreativni tim agencije Ovation, a koja festival KAKTUS ove godine podiže na viši nivo. Veoma smo zahvalni kompaniji Shoppster i udruženju Prostor što su prepoznali značaj i podržali ovu inicijativu, jer verujemo da, samo kroz snažnu kolaboraciju, možemo da pomerimo stvari u društvu. Ovom prilikom pozivamo sve građane da se pridruže našoj misiji i da zajedno stvorimo promenu koju želimo da vidimo“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO, Marketing mreže i organizator festivala KAKTUS. 

„U današnjem svetu, društvena odgovornost nije samo izbor, već naša suštinska misija. ESG poslovni pristup postao je globalni standard, i mi sa ponosom donosimo ovu filozofiju u srpski kontekst kao sastavni deo naše strategije, potvrđujući našu ulogu kao lidera u ovoj oblasti. Naša posvećenost zajednici i saradnja sa Marketing mrežom i udruženjem Prostor koraci su koje smatramo prirodnim. Naša inicijativa nije samo izraz podrške, već i poziv na akciju i dublje razmišljanje celog društva. Želimo motivisati sve da se pridruže ovom plemenitom cilju kako bismo zajedno stvarali pozitivne promene. Smatramo da bi pružanje pomoći drugima trebalo biti temeljna vrednost u svakodnevnom poslovanju i životu, i radimo na tome da to postane stvarnost“, rekao je Filip Đorović, regionalni marketing direktor kompanije Shoppster.

Majica KAKTUS M 1 Add to heart   pokrenuta kampanja unapređenja zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji

„Osobe sa problemima mentalnog zdravlja su među socijalno najugroženijim grupama u Srbiji. Uglavnom su to nezaposlena lica koja nemaju nikakav izvor prihoda. Pored toga, postoji i problem njihovog zaposlenja zbog stigmatizacije i odbacivanja od strane bliže okoline i društva u celini. Mislim da su ovakve inicijative veoma važne, jer se uključivanjem korisnika i korisnica psihijatrijskih usluga u aktivnosti i zajednicu doprinosi njihovom oporavku.

Putem prikazivanja svojih umetničkih radova, naši korisnici i korisnice mogu da se predstave javnosti kao produktivne ličnosti, što je od ključne važnosti u procesu smanjenja predrasuda koji se vezuju uz ovu marginalizovanu grupu. Ekonomsko osnaživanje naših korisnika i korisnica način je da oni putem sopstvenog rada bar delimično reše različite probleme sa kojima se svakodnevno susreću – od ekonomskih do socijalnih, i to u svojoj zajednici“, rekla je Marija Kućan, potpredsednica udruženja Prostor.

Ceger KAKTUS 1 Add to heart   pokrenuta kampanja unapređenja zaštite mentalnog zdravlja u Srbiji

Majice i cegeri sa crtežima korisnika udruženja Prostor možete da kupite do 10. novembra putem linka, a sav prikupljen novac od kupovine biće direktno doniran udruženju nakon završetka kampanje. 

Comments