5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

AFA Asocijacija za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima

AFA Asocijacija za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima

AFA Asocijacija (Assotiation for Affirmation of Women’s Potential and Networking), koja je posvećena kreiranju platforme za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima, kao svoju prvu aktivnost organizuje Samit ženskog liderstva (Women’s Leadership Summit) u Beogradu, 25. i 26. oktobra, na temu „Digitalizacija i tehnološke inovacije kao šansa za brži razvoj društva i aktivniju ulogu žena”. Ovaj Samit će okupiti žene iz oblasti biznisa, nauke, obrazovanja, politike, medija, umetnosti i kulture, sa ciljem da one podele i razmene svoja iskustva sa predstavnicama drugih industrija i na taj način podstaknu javni dijalog o snažnijoj zastupljenosti žena u javnom i poslovnom životu u Srbiji.

Afirmacija žena, njihova uloga u donošenju odluka i njihov položaj i uticaj u poslovnoj i društvenoj sferi je tema kojoj će se sve više pažnje pridavati u budućnosti, naročito u kontekstu ispunjavanja uslova za članstvo u EU. Činjenica je da je Srbija već među retkim zemljama u Evropi gde se žene nalaze na odlučujućim pozicijama kao što su pozicija premijerke, predsednice parlamenta i guvernera, kao i brojne menadžerske pozicije u privatnom i javnom sektoru, govori u prilog tvrdnji da se srpsko društvo liberalizuje i aktivnije prihvata ulogu žena u kreiranju bolje budućnosti. Sa druge strane, društvo se i dalje bori sa realnom nejednakošću polova prilikom zapošljavanja, isplata zarada, ostvarivanja zakonskih prava i socijalnih benefita, zbog čega je važno uspostaviti društveni konsenzus o kreiranju platforme koja će ženama širom zemlje omogućiti da ostvare bolju privatnu i profesionalnu budućnost za sebe i svoje porodice.

AFAAsocijacija AFA Asocijacija za povezivanje žena i njihovo aktivno učešće u društveno važnim projektima

Jedan od načina da se širi društveni dijalog pokrene je umrežavanje žena koje imaju odgovarajuće znanje, iskustvo i motivaciju da na ovom problemu rade sa predstavnicima državnih institucija, poslovne i akademske zajednice i ličnostima iz javnog života.

„Studije pokazuju da kada žene zauzimaju 30% liderskih pozicija u nekoj kompaniji, profit te kompanije raste za 15%. Slični su pozitivni pokazatelji i u drugim oblastima rada i društvenog života zbog čega je cilj AFA asocijacije da podignemo svest o značaju aktivne uloge žena u društvu kao i njihovo povezivanje i zajednički angažman. Iniciramo sardanju sa svim društvenim činiocima kao i sa kompanijama koje prepoznaju značaj ovog potencijala, kako bi se pokrenule pozitivne promene i doprinelo ekonomskipom osnaživanju žena, podsticanju liderstva u svim oblastima i stvaranju društva jednakih mogućnosti. Naš krajnji cilj je da žene ne budu samo lepši, već jednaki pol.“ izjavila je Žaklina Nikolić-Kušić, osnivač AFA Asocijacije.

Na sajtu www.afa.co.rs se nalazi preliminarni program prvog Samita ženskog liderstva, kao i dodatne informacije o programu AFA Asocijacije.

Editors choice