Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

1/3

Predrasude su svuda oko nas. Razmisli samo, sa kojim predubeđenjem polaziš da ujutru kupiš, lupam, hleb, a kamoli kada su u pitanju neke važnije stvari. Pomisli samo koliko puta si nekog odbacila samo što je bio drugačiji, a tebi se to, iz nekog razloga, nije sviđalo. Koliko puta si nekoga okarakterisala kao “nešto”, samo na osnovu nekog svog subjektivnog utiska, a ne stvarnih, racionalnih argumenata. Razmisli samo da li se nekada i sama bila žrtva predrasuda, samo zato što ti je mama ovo, tata ono, ti radiš ovo, a neko drugi voli ono… Sigurna sam da shvataš.

Afroamerikanke se sa predrasudama sreću gotovo svakodnevno, a retko koja od njih sve te teške trenutke uspe da prebrodi i vine se u visine, daleko iznad neosnovanih predrasuda i ostvari neki uspeh. Ipak, ove žene su to uspele, a zahvaljujući njima se danas na sasvim drugačiji način gleda na žensku lepotu.

C. J. Voker

Prva žena milioner koja je, pritom, to bogatstvo sama stekla. Razvila je inovativnu liniju za negu kose i kože za Afroamerikanke zahvaljujući kojoj je i postala poznata kao kulturalistički i marketinški mag. Na početku, svoje proizvode je prodavala putem kataloga i “od vrata do vrata”, a onda je nastao “bum”.

c j voker Afroamerikanke koje su razbile predrasude o lepoti

Beverli Džonson

Poznata manekenka nikada nije prihvatala “ne” kao odgovor. Iako su sumnjali u nju i njen uspeh, ona je prva Afroamerikanka koja se našla na naslovnici prestižnog modnog magazina “Vogue”!

Beverly Johnson Afroamerikanke koje su razbile predrasude o lepoti

Editors choice