Ljubitelji mode imaće priliku da prvi put u Srbiji uživaju u reviji jednog od najvećih dizajnerskih imena današnjice – Agate Ruiz de la Prade. Njeno ime nalazi se među top tri najpoznatija španska dizajnera, čiji brend traje više od 30 godina. Priznata je širom sveta zahvaljujući svojim ekscentričnim kreacijama i doprinosu internacionalnoj modi. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su Nagrada za Modnog Ambasadora (Fashion Ambassador Award), Nagrada Modni Oskar (Fashion Oscar Award) i New Yorker Nagrade (New Yorker Award). Modna dizajnerka, koja nije povezana sa italijanskim brendom Prada, dobro je poznata po svojim hrabrim, zabavnim i bojama bogatim modelima. Na Mercedes Benz Fashion Weeku u Madridu ove godine, predstavljena je njena jesen/zima 2015. kolekcija čiji je nepogrešivi pečat i ovoga puta upravo boja. Poznata modna kreatorka je tom prilikom ostvarila i saradnju sa udruženjem PLAN, koje ima za cilj podizanje svesti o školovanju mladih devojaka.

Agata Ruiz de la Prada predstaviće svoju novu kolekciju na Serbia Fashion Weeku, a ovoj nesvakidašnjoj eksploziji boja moći će da prisustvuje i širi auditorijum!

1114 Agata Ruiz de la Prada dolazi na Serbia Fashion Week!

Naime, jedna od brojnih novina koje donosi Nacionalna nedelja mode jeste i prodaja limitiranog broja karata za setove revija nekih od najvećih svetskih modnih dizajnera, među kojima je i ova veoma uticajna i cenjena kreatorka.

Ovogodišnju Nedelju mode obeležiće i Serbia Fashion Week Awards tokom kojeg će svi ljubitelji mode, muzike i umetnosti uopšte, imati priliku da prisustvuju retrospektivi revija sa tekuće Nedelje mode, uz svečanu dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima, kao i sjajnom muzičkom programu. Od ove godine, partner Serbia Fashion Weeka je kompanija Miss Yu, što predstavlja plod zajedničke saradnje, u projektu “Srbija Zemlja Jorgovana”, inspirisana likom i duhom kraljice Jelene Anžujske. Nagrađeni učesnici dobiće priznanja u nekoliko kategorija od strane Nacionalne komore za modu Srbije, koja će biti u znaku kraljice Jelene Anžujske,  kao sećanje na njenu ulogu i doprinos našem narodu, a istovremeno podsećajući na bliskost i prijateljstvo sa narodom Francuske.

Serbia Fashion Week će svojoj publici od 22. do 26. aprila ponuditi bogat program u sklopu kojeg ćemo imati priliku da pratimo revije internacionalne i domaće mode, edukativne konferencije, izložbene postavke poznatih inostranih i domaćih umetnika iz oblasti primenjene umetnosti – arhitekture, enterijera, eksterijera, novih oblika multimedijalne umetnosti, kao i muzičke koncerte i retrospektivu dešavanja, uz dodelu nagrada inostranim i domaćim učesnicima.

Uspeh Nultog Serbia Fashion Weeka otvorio je vrata narednim izdanjima, a svetski poznati učesnici izrazili su želju da se vrate u Srbiju i čak sarađuju sa timom Serbia Fashion Weeka. Tim povodom, velikan svetske mode, Ejmerik Fransoa i oficijalni član Federacije visoke mode u Parizu, biće zvanični backstage coach srpskog Fashion Weeka, a gospodin Marčelos L. Džouns, vlasnik The Fashion Insider TV i “MLJ Media” Paris i jedan od najcenjenijih modnih kritičara u svetu, biće supervizor.

Pored glamuroznih modnih revija, seminara i izložbi, Serbia Fashion Week organizuje i konkurs za takmičenje modnih talenata Srbije – FASHION TALENT DESIGN COMPETITION prilikom kojeg mladi talenti dobijaju sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj javnosti.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti modnog dizajna i drugih kreativnih smerova do 20. marta 2014. godine, a kategorije takmičenja su ženska odeća, muška odeća, dečija odeća, aksesoari i obuća. Sve dodatne informacije o konkursu mogu se pronaći na sledećem linku: www.serbiafashionweek.com/konkursi/submit

Generalni medijski partner Serbian Fashion Weeka  i u 2014. godini biće Fashion One TV, posredstvom koga će sve kolekcije prikazane na Serbia Fashion Weeku obići sve kontinente na svetu.

Kao plod potpisivanja protokola sa sedam Nacionalnih nedelja mode (iz Mađarske, Portugalije, Bosne, Malte, Crne Gore, Poljske i Bugarske), predstavnik Serbia Fashion Weeka se već kao partner portugalskom Fashion Weeku nalazi u Lisabonu kao njihov gost. Ovom saradnjom obezbeđeno je predstavljanje srpskih kreatora u Portugaliji, na njihovoj oktobarskoj Nedelji mode, a kreator koji će tamo predstavljati Srbiju biće izabran na Serbia Fashion Weekuu koji nam se bliži.

Agata Ruiz de la Prada samo je jedno u nizu velikih svetskih modnih imena. Očekuje nas još iznenađenja! Pratite Serbia Fashion Week na www.serbiafashionweek.com.

Comments