revlonred 251x300 Ah, te crvene usne!Jednostavne, a ipak glamurozne, crvene usne su popularne već decenijama. Mnogi seks simboli iz prošlosti zapamćeni su upravo po ovoj boji karmina. Trendovi u šminkanju su u suštini uvek isti, ista vatreno crvena boja ili nijanse vina sa neupadljivom šminkom na očima. Sama boja povećava usne i ističe njihovu senzualnost.

Trend crvenog karmina aktuelan je i u 2009. i u 2010., naročito zato što se taj vintage look savršeno uklapa sa svakim modnim stilom. Modni kreatori koji su se odlučili za ovaj look su Marc Jacobs, Prada, Christian Dior, Isaac Mizrahi i mnogi drugi.

Evo i nekoliko saveta za pravilno nanošenje karmina:

Pripremite usne za crveni karmin. Pre nanošenja obavezno uradite blagi piling usana. Možete naneti i prajmer da biste duže sačuvali svež izgled karmina,

Ostalu šminku svedite na minimum. Da ne biste izgledali kao klovn, nanesite svetliju senku na oči i voluminoznu maskaru na gornje i donje trepavice. Koristite svetlucavi puder i nežno rumenilo.

Odaberite odgovarajuću boju. Važno je da uklopite nijansu karmina sa tenom. Ukoliko ste tamnijeg ili žuckastog tena, odaberite toplu crvenu ili nijansu vina, a ako ste ružičaste puti, čisto crvena ili nijanse šljive savršeno će vam pristajati. Crvena boja sa narandžastim ili ružičastim tonom odlično pristaje devojkama jako svetle puti.

Ne prelazite liniju usana. Izuzetno je važno da oivičite usne duž njihove prirodne linije, u suprotnom karmin se može lako razmazati. Ako imate tanke usne, crvena boja nije pravi izbor za vas!
Mešajte različite nijanse. Profesionalni šminkeri predlažu mešanje karmina da se postigne prava nijansa za usne.

Prikladan za sve prilike, crveni karmin je jedan od najaktuelnijih trendova u šminkanju. Potražite svoju inspiraciju u Gwen Stefani, Christina-i Aguilera-i i drugim zvezdama koje ga obožavaju.


Nađa obožava šoping. ”Sve je pitanje dobrog ukusa” kaže Armani, a ona tako misli. Ne može da živi bez kafe, dobre muzike, životnih iznenađenja i ljudi koje voli.

Comments