2102007 13527 MS Take That Ah, ti muškarci …

One su te koje plaču, preteruju, preuveličavaju, prepričavaju, ogovaraju, prigovaraju, zvocaju, prave ljubomorne scene … Žene. Ta previše komplikovana bića, koja muškarcima otežavaju njihov prejednostavan život. Izgleda da u muškom svetu navedeni predikati nisu postojali kao takvi, sve dok Bog nije stvorio Evu sa svim tim grozomornim radnjama. A onda su se mužjaci našli u pravom malom paklu, gde su primorani da trpe pomenute ženske “izlive” najrazličitijih emocija, jer oni nikada, ali nikada ne plaču, ne preteruju, ne preuveličavaju, nikako ne ogovaraju, a kamoli da prigovaraju. Ljubomorne scene ne postoje u njihovim filmovima. Ah ti muškarci, bili bi tako prokleto savršeni da nema drugog pola koji im otežava. Da li?

Ženama je neopravdano dodeljena titula glavnih komplikatora života. Muškarci i te kako rade sve ono za šta se žene optužuju i to mnogo češće, mada, možda malo suptilnije. Pre ćete sveže i sočne tračeve čuti od muškarca nego od žene i to sa svim dodatnim, pikantnim prilozima. Od toga ko se sa kim smuvao, ko je koga ostavio, sa kim se tajno viđa komšinica Cica, preko toga kakva je Tijana u krevetu, da li Sanja depilira noge, kako Tanja ima male grudi ali ih dobro “budži”, do najfantastičnijih lovačkih priča. Jedan naizgled običan razgovor sa njim može da vam dokaže da ste vaše drugarice i vi male mace u poredjenju sa mužjacima, kada je tračarenje i preuveličavanje po sredi. Da umeju da ljubomorišu – umeju. Vrlo često, čak prečesto. Zašto si tako kasno došla kući? Zašto mi odmah nisi odgovorila na poruku? Zašto mi nisi rekla da ćeš da spavaš kod drugarice i od kad se to zove drugarica? Bla, bla, bla… Hiljadu zašto podrazumeva da ženski um mora da smisli hiljadu zato. Priznaćete da je naporno. Omakne im se i po koja suzica – nije da nije. Mada u njihovom svetu suze nisu ok, ipak kane neka i iz muškog oka. Muškarci i žene jesu različiti polovi, ali neke osobine su univerzalno ljudske, što podrazumeva da ih poseduju i jedni i drugi. Žene su ipak u blagoj prednosti, za sva svoja haotična stanja i radnje mogu uvek da se izvade na PMS, a siroti mali mužjaci ne mogu. Za njih nema opravdanja, oni komplikuju život bez pokrića.


Marija Ivanov je studentkinja novinarstva i veliko dete, koje odbija da odraste. Možda ponekad ne zna šta hoće, ali uvek zna šta neće. Ona živi svoj život i pušta druge da rade to isto.

Comments