Ah ti uporedni horoskopi!

Znate ono kada drugar objašnjava drugaru: “Čoveče, znaš ono, moj tip ribe u potpunosti, crna, sisata, mada nisam siguran da li je nešto zbudžila u brus, pošto je nosila neku crnu rolku. Ali crnu rolku baš onakvu na kakve ja padam. Još je imala i neki nabudženi crveni prsten, crveni karmin i teksas minić. A noge onako. Kapiraš? Znaš, nije da je Bijons, ali brate meso je! Kapiraš? Međutim sve kao kul pričamo i sve se kapiramo. Ono, sluša kul muziku, odavde je, nije folirantkinja, nije da ne čita, ali nije ni štrebs. Kapiraš? Skroz kul riba, da je vodiš i na praznu gajbu i na ručak sa matorcima i kod ortaka da gleda tekmu sa vama. Skroz je skroz. Kapiraš? Ali nekako nemamo ono… (pauza, levu ruku otvori, levu stranu usne iskrivi, a desnom rukom puca prstima… puc… puc… puc… )… nema, nema… hemije? – Tako je nema brate hemije. – pa jesi je priveo? – Ma jok. Nema hemije.

Kao što rekoh na početku, ah ti uporedni horoskopi!

A kako se ja slažem sa Blizancima?

Što volim takva pitanja moje dame. Sve je ok, znak je znak, i igra presudnu ulogu u bilo čijem horoskopu. Ali postoji toliko aspekata koji mogu drastično promeniti stvari. Možda je to blizanac koji je rođen poslednjeg dana tog znaka. Možda ima Mesec u Strelcu ali isto na samom kraju znaka, a Veneru i Mars u Biku (k’o Hitler, ne daj Bože). I onda nema ništa od slaganja sa Vodolijom koja po prirodi stvari potpuno “paše” jednom prevrtljivcu, nitkovu i lažovu kao što je Cvilinge (što bi rekli Nemci). A možda je tipična blizančina, ali mu sve planete pale u loše aspektovano četvrto polje, pa je veći patriota i konzervativac od Raka sa Mesecom u Ovnu. Sa sve brbljivom i lažljivom prirodom Blizanca. Koji širi neproverene kvaziptriotske tračeve. Kako će na kraj sa njime izaći jedna lepršava Vaga? Nikako moje dame, nikako. Klasičnu Vagu zamaraju takvi smarači. Ona bre voli lagano, samo opušteno. Nema gladi u svetu.

ht morning after wedding shoot nt 120823 wmain Ah, ti uporedni horoskopi!

Znači nije to sve tako jednostavno sa uporednim horoskopima (u takozvanoj sinastriji).

Inače u sinastriji vole astrolozi da slože znakove po redu. Pa se po klasičnom tumačenju između sebe slažu vodeni sa vodenim, zemljani sa zemljanim i tako dalje. A recimo vodena Škorpija se brat bratu triput bolje slaže sa vodenim Rakom, nego sa vodenom Ribom. I ne samo to. Nego se Škorpija posle Raka i zemljanog Bika, najbolje slaže sa Jarcem, pa tek onda sa Ribom. Šta ćemo sad? Sad smo i Jarcu pokvarili koncept.
Ili recimo, Lav i Vaga su deset puta bolja kombinacija za Lava sa bilo kojom vatrenom kombinacijom, ili Vaga sa bilo kojim vazdušnim znakom.

Comments