#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Oduvek je većini žena prestavljalo misteriju i pretežak zadatak stavljanje ajlajnera. Ajlajner, mala alatka za vaše umetničko delo na očima. Velike dive i glumice oduvek su kao deo svog imidža imale cat eye make-up. Ovaj kozmetički proizvod koristi da se oči izduže, kao i da se oiviče na uglovima. Kombinovanjem sa maskarom ili veštačkim trepavicama daje očima novi i drugačiji izgled, a vizuelno deluju krupnije i otvorenije.

Koliko god vam korišćenje ajlajnera izgledalo komplikovano, jedino što vam stvarno treba je strpljenje i vežbanje pokreta. Sa ajlajnerom vaš make-up izgledaće veoma chic i sexy, a celom stajlingu daće misteriozniji izgled. Samo je potrebna volja i želja za eksperimentisanjem i uz nekoliko koraka imaćete savršen cat eye make-up.

Slika 145 Ajlajner: Za savršen pogled

Četiri koraka za neodoljiv pogled

1. Neophodno je samostojeće ogledalo kako bi vam ruke bile slobodne.

2. U prodaji postoje dve vrste ajlajnera, olovka ili tečni ajlajner sa tankom ili sa sunđerastom, uglastom četkicom. (Ukoliko niste baš vični u nanošenju tankih linija, odlučite se za olovku.)

3. Olovka treba biti zarezana, a oči otvorene kako biste videle kako nanosite.

4. Povucite malo na gore spoljni deo gornjeg kapka i krenite da izvlačite liniju. Počnite od spoljneg dela oka, lagano izvucite tanku crtu na gore, ka obrvama. Ne treba preterivati sa dužinom. Za prirodniji izgled izvucite tanku liniju, a ako želite dramatičniji i naglašeniji izvucite deblju i dužu. Linija se može ponoviti više puta kako bi se izvršile korekcije i u zavisnosti od prilike, linija se može podebljavati. Treba sačekati da se osuši kako se ne bi razmazalo ili ocrtalo sa donje strane.

Mnoge žene greše prilikom nanošenja ajlajnera pa prave slojeve i slojeve i sve vodi jako lošem izgledu. Veoma je važno da ako se odlučite za ovaj make-up, to bude pravilno naneseno. Naš “korak po korak” priručnik pomoći će vam da savladate veštinu korišćenja ovog proizvoda. Usavršite ovu tehniku do perfekcije.

Kako izabrati ajlajner?

U gomili proizvođača uvek zaluta i nešto pogrešno. Ipak, najčešće se koristi ajlajner u crnoj boji. I klasičan i glamurozan može da posluži za različite prilike, kao dnevna ili večernja šminka. Uz pomoć jednostavne linije crni ajlajner može jasno definisati vaše oko. Ipak, ako se odlučite za drugačiju boju, treba izbegavati boju vaših očiju, pa tako devojke sa plavim očima ne treba da koriste ajlajner u plavoj boji. Izuzetak su devojke sa smeđim očima, kojima braon boja daje poseban sjaj i naglasak. Devojke sa smeđim očima mogu tokom leta stavljati i plavi i zeleni ajlajner. Ajlajner može biti u obliku olovke, ali i tečan. Ako koristite olovku, onda ona treba da bude vidno naoštrena, kako bi linija bila tanka. Isto tako treba biti meka, da ne  bi povredili oko prilikom nanošenja. Ajlajner može poslužiti za savršenu dnevnu šminku.

Način stavljanja ajlajnera zavisi od oblika očiju. Ako su okrugle naglasite oko nanošenjem ajlajnera počev od unutrašnje ka spoljašnoj strani. Podjednako sa svih strana. Ako su oči u obliku badema treba prilikom nanošenja zadebljati spoljašnju stranu malo više. Ako su oči sitnije linija može biti deblja, ali bez izvijanja sa spoljašnje strane. Ova vrsta šminke može se upotrebljavati i za noćnu šminku, samo za nijasnu naglašenija, pa se uz nanošenje ajlajnera koristi i senka za oči. Treba naglasiti uglove oka kako bi pogled bio ženstveniji, a oči dobile mačkastiji oblik.

Izvori fotografija: sr-rs.facebook.com, salonasja.com


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Editors choice