S obzirom na to da voliš da se šminkaš, potrebno je da znaš i kako istu tu šminku da skineš. Jer, da bi bila lepa našminkana, potrebno je da budeš lepa i bez šminke, odnosno da vodiš računa o nezi svoje kože. Misliš da pišemo gluposti i da “naravno da znaš kako se skida lice i čisti šminka”? Ipak, pročitaj tekst do kraja i saznaj gde, ipak, grešiš. 

sminka Ako i ti OVAKO skidaš šminku, grešiš!

Previše grubo skidaš šminku sa očiju

Koža oko očiju je jako tanka, nežna i osetljiva. Sigurno si nekad osetila peckanje i videla iritaciju u tom predelu. To je zato što previše grubo skidaš šminku sa tog dela lica. Maskara neće da se skine potpuno? To nije razlog da trljaš oči kao manijak, već umesto toga natopi vatu sredstvom za skidanje šminke i lagano, nežno tapkaj dok se maskara ne skine. Nakon toga, obavezno nanesi malo kreme za predeo oko očiju kako bi tom delu kože lica pružila dodatnu negu i hidrataciju.

Koristiš 2 u 1 proizvode u želji da uštediš vreme

Nažalost, to što na nekom proizvodu piše da i skida šminku i čisti lice, ne znači da je to stvarno tako. Uvek je bolje uzeti dva bolja proizvoda koji u potpunosti “rade svoj posao”, a ne jedan koji će obe stvari odraditi polovično. Uostalom, nakon tog preparata, pokušaj da lice još jednom očistiš micelarnom vodom i shvatićeš koliko zapravo nisi uradila ništa! Dakle, odvoji proizvode koje koristiš za dve odvojene stvari.

Comments