Da li ste spremne na veliku promenu? Da li je priželjkujete? Ako se i u vama sa početkom jeseni javila želja da nešto potpuno neočekivano uradite sa svojim izgledom – možda je vreme da potpuno skratite kosu! Da, ne mislimo na bob ili dužinu do ramena, mislimo na onu skroz kratku, pixie kosu kakvu je u jednom neočekivanom trenutku popularizovala Emma Watson, a kakvu danas možemo videti i na lepotici Zoe Kravitz. Sve devojke koje su se nekada u životu ošišale na kratko znaju kakav osećaj lakoće, slobode i jačine ovaj potez nosi sa sobom, pa ako ste i vi sada odvažne i spremne – u nastavku teksta pronađite nekoliko savršenih inspiracija za to kako možete da nosite i stilizujete kratku kosu.

Kratka kosa koja je “porasla”

Ne, nije zaista porasla. Ova dužina je namerno takva, da blago uokviruje vaše lice pramenovima, a inspirisana je efektnim muškim frizurama koje su bile aktuelne 90-ih godina i po kojima su bili poznati muzičar Jon Bon Jovi i mladi glumac River Phoenix. Ovaj look izgleda buntovno i sexy, a popularizovala ga je i it devojka i manekenka Kaia Gerber. Savršeno je što ovakvu frizuru možete nositi i iza ušiju, kada će i vaš nakit doći do izražaja.

Duža pixie frizura za loknastu kosu

Pixie frizura nije rezervisana samo sa one sa ravnom kosom, a ove sezone u trendu su voluminoznije pixie frizure sa većom dužinom pramenova u gornjem delu. Loknasta kosa može odlično da se stilizuje u pixie stilu, a ključno je da dobro definišete lokne i da ih adekvatno skratite u predelu oko čela kako biste imitirale baby šiške. Ova frizura izgleda romantično i autentično, i pogodna je za sve devojke koje vole da sanjare.

Comments