Ono što govorite sebi, postajaće sve mračnije, malodušnije i ogorčenije, ukoliko to ostane samo glas u vašoj glavi. Nađite način da pustite taj glas, da ga uputite ljudima, bogovima, Univerzumu. Reči su moćne, zato ih nemojte gutati ili projektovati u svojoj glavi – izrazite ih, izgovorite, napišite, otpevajte, uzviknite. Ništa ne boli više od saznanja da ste mogli nešto da kažete, da se oglasite, da se zauzmete i da bi tada stvari krenule drugačijim tokom. Imate moćan glas, zato nemojte propuštati prilike da ga koristite. 

Ne verujte ako vam kažu da vaš glas nije važan i da se ništa neće promeniti ako „dižete buku“. Jer hoće. Čuće vas i neko će vas saslušati i razumeti. Doprećete tamo gde ne biste, da ste samo ćutali i čekali.  

Prestanite da se bojite sopstvenog glasa i toga kuda vas vaše reči mogu odvesti. Pronađite svoj omiljeni zvuk, svoj ton, svoju vibraciju. Oslobodite svoj glas. 

„Ono što žene treba da nauče, jeste da vam niko ne daje moć. Same je uzimate“Rozana Bar

„Jednom kada otkrijete kakav ukus ima samopoštovanje, volećete ga više od nečije pažnje“Pink

„Moramo da preoblikujemo sopstvenu percepciju, ono kako gledamo na sebe. Moramo da postanemo žene i da preuzmemo vođstvo.“Bijons

„Feminist je svako ko priznaje jednakost i potpunu humanost žena i muškaraca.“Glorija Stajnem

Da li verujete njihovim glasovima? 

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević 

Comments