Da biste poverovali da zaslužujete dobre stvari, nije dovoljno samo da ih ponavljate, kao afirmaciju, morate osetiti da je to istina. Da biste to osetili, potrebno je vreme – prihvatanje sopstvene vrednosti je proces razbijanja starih obrazaca i suptinih promena na dubokom nivou. A za to vreme, ponavljajte sebi šta sve zaslužujete – jer tako ćete osetiti kada te tvrdnje za vas postanu istinite.

Zaslužujete da se iscelite i da buljete bolji za sebe i sa sobom. Zaslužujete da pronađete stvari koje vas usrećuju i da ih uvedete u svoj život na dnevnom nivou. Zaslužujete da budete voljeni na način koji vam omogućava da se otvorite i da pokažete svoju ranjivost, da nekome u potpunosti verujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Zaslužujete da nađete unutrašnji mir, jer ste dovoljno toga preživeli i vodili ste teške bitke sa sobom i sa drugima, da biste naučili kako da budete bolji, šta vam je zaista potrebno i šta zaslužujete i da konačno shvatite da ponekad najveće lekcije dolaze iz najtežih bitaka, a ponekad se u vama pokaže ono najbolje, tek kada prođete kroz ono najgore.

Zaslužujete život u kome se radujete buđenju svakog jutra, umesto da se osećate iscrpljeno i da jedva ustajete iz kreveta. Zaslužujete uzbudljiv život, umesto dosade i ponavljanja jednolične svakodnevice, jer ste već imali mnogo toga. I bol može da dosadi, sigurno ste to iskusili. Imali ste dovoljno neprospavanih noći, dovoljno puta ste se uspavljivali plačući i izjutra se osećali jedva živim. Zaslužujete život u kome ste intenzivno prisutni i osećate se živo svakog dana. Zaslužujete ispunjen život, koji vas drži kad su vremena teška, jer znate da bolje stvari dolaze na taj način.

Zaslužujete onu vrstu ljubavi koja vas ne tera da se osećate loše zbog sebe i da se stalno preispitujete i sumnjate u svoju vrednost. Onu ljubav koja vam daje veru u sebe, jer ste nekome previše važni da bi dozvolio da vas izgubi. Zaslužujete nekoga ko vas poštuje i ceni. Zaslužujete onu ljubav koju dajete drugima i zaslužujete da se osećate bezbedno i srećno sa kim god da ste. Zaslužujete trud, doslednost i ljubaznost.

Zaslužujete prijatlelje koji vas podržavaju i koji su tu za vas kada su vam potrebni. Zaslužujete da budete okruženi ljudima koji brinu o vama i koji vas štite. Zaslužujete da za vas navijaju i da vas bodre, da se sa vama raduju i slave kada uspete, kao i da vas teše i grle kada vam je teško i kad tugujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Zaslužujete da verujete u sve što zaslužujte, svim srcem.

Da bi vam dobre stvari došle, morate prvo poverovati da ih zaslužujete, da ste dostojni, da su moguće i da nisu van vašeg domašaja. Ako nastavite da odbijate ono što vam nanosi bol, umesto da verujete da boljeg i nema za vas, na kraju ćete zaista privući ono što želite, ono što vam ispunjava srce i dušu i usrećuje vas.

Mnogo puta će vaša vera u svoju zaslužnost biti na iskušenju. Ljudi i situacije će vas dovoditi u sumnju, teraće vas da mislite da su vaši standardi previsoki, ili da su vaši snovi nedostižni, da je kasno za neke stvari i neke promene. Ali kada prođete iskušenje, vaša vera će biti prekaljena i jača nego ranije. A onda će stići manifestacije i potvrde i vi nećete biti iznenađeni. Sasvim je prirodno da dobijete ono što zaslužujete.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Comments