Kosa je definitivno ukras svake žene i njen svojevrsni zaštitni znak. Ukoliko ste ikada eksperimentisale sa svojom frizurom ili bojom kose, onda znate u kojoj meri ona utiče na vaš izgled i čini da odajete sasvim drugačiji utisak. I upravo zato što smo svesne toga koliko nam je kosa važna, potrebno je posvetiti joj mnogo pažnje kako bi ona uvek bila lepa, zdrava i negovana.

Kad smo već kod zdrave kose, da li možda i vi radite ove stvari? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda obavezno prestanite ukoliko želite da vaša kosa bude savršena i prelepa!

Korišćenje metalnih šnala

Sasvim je razumljivo da želite da sklonite kosu sa lica kada spavate ili nešto drugo radite, ali uvek je bolje koristiti obične, meke gumice bez ikakvih metalnih dodataka jer oni kidaju kosu i oštećuju je, naročito ukoliko ih skidate na silu i nepažljivo.

Previše čvrsto vezivanje kose

Čak i ako pazite na to koje ukrase za kosu koristite kada je vezujetre, trebalo bi da vodite računa i o tome da je ne zatežete previše. Logično, time je povlačite na unazad, a to na duže staze može da dovede do proređivanja “linije” kose, stavarnje zalizaka i sve one dosadne “nove” kose na obodima. Čak, najbolje bi bilo da izbegavate vezivanje kose što je više moguće.

kosa3 Ako želite zdravu kosu, ne bi trebalo da radite OVE stvari
Comments