Nema ničeg lepšeg nego kada nas napusti promenljivi i nestabilni mart, i uvede nas u sunčani i topli april. Kada skinemo sve one slojeve odeće koji su nas grejali, ostane nam mesta za sve te divne i šarene aksesoare o kojima smo maštali u sivim zimskim danima. Možda cvetni print i pastelne boje u proleće nisu inovativne, ali svakako je nešto što će da doda našem svetu malo boje. Ružičastim naočarima kroz svet, sa kremom za sunčanje u našoj rafija torbi i cvetnim šalom oko vrata, sve je mnogo lepše, šarenije i pozitivnije. Ove godine nas aksesoari vraćaju u rane dvehiljadite, a zna se da su se, poput hitova Željka Joksimovića, najzanimljiviji modni i kulturni fenomeni rodili tad. Vreme je da izvučemo sve modne aksesoare koje smo kupovali na rekreativnim putovanjima u Soko Banji, jer je ponovo došlo njihovih pet minuta.

Teksas šešir

Ovaj aksesoar bio je obavezan tokom ekskurzija na Avali ili Stražilovu dvehiljadeneke (nećemo otkriti koje tačno), a sada se ponovo vraća na velika vrata. Jednostavan je za nošenje, i kao i svaki džins, daje nam ogromnu slobodu što se tiče kombinovanja boja. Idealan je za vreo i sunčani dan, a pritom i savršeno ide uz neke mačkaste naočare.

Karike

Ovo su verovatno prve minđuše koje smo nosili. Iako smo, onako mlade i neiskusne uglavnom gledale da kupimo što veće karike, saad smo naučile da ipak nađemo neku sredinu. Postoji neki mit da karike izgledaju jeftino, ali to apsolutno nije tačno. Daju nam boemski izgled, i savršeno izgledaju i kad je kosa puštena, i kada je podignuta u rep. Ukoliko više volite srebrnu varijantu ovih minđuša, uložite u pravo srebro. Nije ogromna razlika u ceni, a svakako je bolje da na uši ne stavljate bižuteriju.

Ružičaste naočare

Gledati svet kroz ružičaste naočare ovog proleća dobija potpuno novo značanje, i to ono bukvalno. Trend iz dvehiljaditih, kada su se nosila naočare za sunce sa pink staklima, ali i žutim (setimo se Nikite), ove sezone se vraća, a mi mu želimo dobrodošlicu. Iako smo žuta stakla ostavili na početku novog veka, roze smo ipak poneli sa sobom. Iskopajte stare kutije, pronađite svoj par roze naočara za sunce, i spremite se za potpuno novi pogled na svet.

Comments