Danas postoji dosta blogova i instagram profila devojaka na čiji se stil i modni način razmišljanja ugledamo, i čije formule sledimo ili prilagođavamo sebi i svom gaderoberu, ali do ne baš tako davno postojala je samo mala grupa onih koje su počinjale sa blogerskim karijerama. Još je manje onih koje su napravile toliku revoluciju kao što je to učinila Alexa Chung. Kada je prvi put počela da se fotografiše 2006, gotovo odmah je izmenila način na koji se oblačimo, promišljamo i doživljavamo modu. Više od jednu deceniju kasnije ona je još uvek jedna od najkopiranijih i najpraćenijih blogerki sveta, što sasvim opravdava činjenicu da je višestruko osvojila British Fashion Awards Style Icon nagradu, i da verovatno neće ostati na ta tri osvajanja već će se dogoditi još koje u međuvremenu.

Kada neko uspe koliko je uspela Alexa, uvek se prvo postavlja pitanje “kako?” a deluje da je bar kada je ona u pitanju stvar veoma jasna i čista. Njena magična formula je da je uspela da bude globalno praćena i tražena tako što je jednostavno u svakom trenutku bila ono što jeste. Od skromnih početaka do danas 12 godina kasnije, Alexa nosi šta nosi i voli šta voli, i trendove prilagođava sebi a ne sebe njima. Iako ovo ne spada u modne formule o kojima sam želela da pričamo sva je prilika da jeste ultimativni savet broj 1. I to ne samo po pitanju mode, već onako životno.

Alexa je uspela da svoj prepoznatljiv stil (baletanke, mornarske džemperiće, kratke haljine…) pretvori u biznis, i to kakav, radeći kolekcije za AG Jeans i Marks&Spencer, dok 2016. konačno nije lansirala svoj brend koji smo jedva čekali pod imenom AlexaChung (okej, tu se slažemo, moglo je malo kreativnije ali u redu sad, obožavamo je svakako) Svi komadi u njenoj prvoj kolekciji su baš ono što smo očekivali da budu i što možemo da zamislimo da bi i ona nosila, pravi omaž njenom street stilu.

 

Comments