Poznati berlinski producent i DJ Aleksander Kovalski (Alexander Kowalski) nastupiće u Beogradu na žurci povodom 12. rođendana DJ dvojca Kinetic Vibe. Njegov snažni zvuk karakterističan je po elegantnom spoju techna sa elementima deep housea, duba i funka. Party će se održati 29. septembra u prostoru Depo Magacin u Travničkoj 3, a osim Kovalskog, nastupiće i Bokee i Dacha iz organizacije Kinetic Vibe.

Kovalski pripada generaciji nemačkih producenata koji su bili pod jakim uticajem društvenih promena i osećaja slobode koji su usledili nakon pada Berlinskog zida. Kao zaljubljenik u kompjutere od malih nogu, počeo je da pravi muziku inspirisan ranim izdanjima Detroita i Njujorka. Njegov talenat je ubrzo prepoznat pa je, sa samo 19 godina, imao debi nastup u kultnom berlinskom klubu “Tresor”.

Kowalski 05 Alexander Kowalski na rođendanskoj žurci Kinetic Vibe!

Aleksander Kovalski

Za 15 godina karijere, pozicionirao se kao internacionalno priznati producent, remikser, live-act izvođač, DJ i vlasnik etikete Damage Music Berlin. Njegovi albumi “Echoes” “Progress”, “Response” i “Changes” smatraju se klasicima i beleže muzički razvoj umetnika koji kontinuirano obogaćuje spektar techno muzike. Moćne i virtuozno producirane trake koje kombinuju precizne beatove, groovy bas linije, bogate harmonije i raznovrsne vokale, donose euforiju na festivale i u klubove širom sveta. On sjajno ume da prenese emocije kroz masivni zvuk, zbog čega je zavredio visoku reputaciju kako među rejverima i muzičkim profesionalcima, tako i među kritičarima. Superiorne tehničke veštine i izuzetna diskografija doneli su mu titule najboljeg live acta i najboljeg producenta, kao i dve nominacije za German Dance Awards. Njegova etiketa lansirana 2009. godine kotira se kao jedan od najinovativnijih okidača na svetskoj house i techno sceni.

Bokee i Dacha su 2000. godine formirali Kinetic Vibe, sa ciljem da popularizuju tada još neafirmisani progressive house zvuk. Godinu dana kasnije, na radiju Venus 101.1 MHz započinju i emisiju o clubbingu, kultnu “Groovilicious”, koja ubrzo postaje jedna od najslušanijih u etru. Upornost i hrabrost u poduhvatu promocije novog žanra donela im je vodeće mesto na domaćoj sceni i nastupe sa najvećim svetskim progressive zvezdama kao što su Džon Digvid (John Digweed), Ernan Katanjo (Hernan Cattaneo), Nik Voren (Nick Warren), Saša (Sasha), kao i nastupe na svim važnijim događajima u regionu i rezidenture u tada aktuelnim beogradskim klubovima. Njihov zvuk se, s vremenom, okrenuo ka tech i deep houseu, a na rođendanskoj žurci trudiće se da probude neke stare emocije i sećanja umiksovane sa novom energijom.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima i putem sajta, po pretprodajnim cenama od 790 dinara do 21. septembra i 990 dinara do 29. septembra.

Comments