Iako je minimalizam rezervisan pretežno za modu, definitivno bi trebalo da se preseli i u beauty sferu s obzirom na to da nam je u poslednje vreme i te kako jasno da, što jednostavnije pristupimo nezi kože, to su rezultati daleko bolji i dugotrajniji. Aloe vera i hijaluronska kiselina – da li si znala da je ovo super duo za blistavu, hidriranu i jedru kožu? Zanimljivo je da si do sada sigurno koristila proizvode koji u sebi sadrže baš ove magične sastojke, međutim, možda ih nikada nisi koristila u kombinaciji, u jednom proizvodu, a zaista bi trebalo! Evo i zašto…

Aloe vera regeneriše i hidrira

Listovi aloe vere su prepuni sočnog, prozirnog gela koji se već hiljadama godina unazad koristi zbog svojih lekovitih i terapeutskih svojstava. Ovo nije preterivanje – još su Egipćani ovu biljku koja podseća na kaktus prozvali “sokom besmrtnosti”, a mnogi istoričari tvrde da je upravo aloe vera zaslužna sa čuvenu lepotu egipatske kraljice Kleopatre. Drevna civilizacija Maja je smatrala da je aloe vera “fontana mladosti”, a Kolumbo ju je lično koristio za zaceljivanje rana. S obzirom na to da ima ovako bogatu istoriju, bilo bi nefer da je i dan-danas ne koristimo sa istim ciljem. Iako se jako dugo koristi, naučnici i dalje nisu otkrili baš sve njene benefite, ali ono što je sigurno jeste da deluje protivupalno, da regeneriše i hidrira sve tipove kože. Verujemo da si sve ovo i sama osetila na svojoj koži – ne postoji ništa lepše i prijatnije od osećaja hlađenja aloe vera gela nakon što si pocrvenela dok si se sunčala! A kao što vidiš, to čak i nije sve što aloe vera može i ume!

Gar AloeJelly Photo5 V1 Aloe vera + hijaluronska kiselina: Minimalistički vodič za savršeno hidriranu kožu

Hijaluronska kiselina obezbeđuje elastičnost i volumen koži

Gde je borba protiv prvih znakova starenja ali i obnavljanja elastičnosti i volumena kože, tu je i hijaluronska kiselina koja se zapravo već i nalazi u našem organizmu – baš zahvaljujući njoj bebe imaju tako meku i lepu kožu! Prirodno, kako koža stari, tako se količina hijaluronske kiseline u našem organizmu smanjuje zbog čega je važno da proizvode sa hijaluronskom kiselinom počnemo svakodnevno da koristimo već od neke 25. godine kako bismo svakodnevno radile na obnavljanju i osvežavanju kože!

Njihova kombinacija daje odličan efekat hidratacije

Aloe vera + hijaluronska kiselina = dobitna kombinacija za blistavu, hidriranu i jedru kožu! S obzirom na to da aloe vera sa hijaluronskom kiselinom postaje još blagotvornija, kombinacija ova dva sastojka savršeno hidrira kožu.

Ono što doprinosi efikasnom delovanju ova dva sastojka jeste gelasta tekstura – iz velikih kozmetičkih kuća, poput Garnier laboratorija, sve češće dolaze informacije o efikasnosti ovakvih gelastih tekstura. Zbog specifičnosti sastojaka, spoj aloe vere i hijalurona je najefikasniji baš u formi gela. Specijalni polimeri koji se koriste u modernim gelastim proizvodima za negu kože omogućavaju brzo upijanje i duže zadržavanje vlažnosti, a osim toga, kao što smo se već podsetile, delotvorniji su od krema i kada je u pitanju oporavak kože od štetnog delovanja sunčevih zraka jer stvaraju osećaj hlađenja. 

Najbolje od ove kombinacije daće ti novi Hyaluronic Aloe Jelly hidratantni gel koji gasi žeđ tvoje kože – trenutno rehidrira kožu i zadržava vlažnost i do 48 sati! Ovaj gel možeš koristiti kao dnevnu negu (nanesi ga ujutru umesto hidratantne kreme i uživaj u osveženoj koži tokom celog dana), noćnu negu (kada se koristi noću, Aloe Jelly formula se apsorbuje u kožu i stvara magiju dok ti spavaš – probudićeš se sa osveženom i “popunjenom” kožom koja prosto blista) ili kao masku za lice. Ukoliko koristiš Aloe Jelly kao dnevnu ili noćnu negu, nanesi na kožu malu količinu gela i nežno umasiraj dok ga koža u potpunosti ne upije. Upotrebljen kao maska, ovaj hidratantni gel predstavlja SOS tretman za intenzivnu hidrataciju – nanesi deblji sloj gela na kožu, ostavi da deluje tri minuta i, ako je potrebno, višak ukloni tupferom.

Hyaluronic Aloe Jelly hidratantni gel se sastoji od 96% prirodnih sastojaka, dok su preostala 4% za dobro očuvanje formule. Nežna formula je nemasna i odgovara normalnom tipu kože. 

#ReadyForJelly?

Hyaluronic Aloe Jelly hidratantni gel je ekskluzivno dostupan samo na Lilly online shopu!

Gar AloeJelly Photo2 V2 Aloe vera + hijaluronska kiselina: Minimalistički vodič za savršeno hidriranu kožu

Naslovna fotografija: instagram.com/doutzen

Ivana

Comments